Bern'de Maxmur için sivil itaatsizlik eylemi

Kürt gençleri, Irak ordusunun Maxmur Kampı’nı kuşatmasına karşı İsviçre'nin başkenti Bern’deki Irak Konsolosluğu’nda eylem gerçekleştiriyor.

Maxmur’a dönük yapılmak istenen kuşatmayı kabul etmediklerini belirten gençler, “Maxmur wargeha jiyanê ye, li dijî dagierkirina jiyanê serî hilde” sloganı ile Irak Konsolosluğu’nda eylemde.

Sivil itaatsizlik eylemi yapan gençler, şu açıklamayı yaptı:

“Bizler Kürt gençliği olarak geri adım atmayacağız. Bizler Maxmur halkımızın yanındayız. Bu halkın kararıdır. Bizlerde burada direneceğiz. Maxmur halkı gibi biz de irademizi teslim etmeyeceğiz. İrademizi Türk devletine teslim etmedik, Irak devletine de teslim etmeyiz. Bu yüzden buradan sesleniyoruz. Türk devletinin de kirli bir projesi olan bu kuşatma hepimizin kuşatılması demektir. Buna karşı direniş yaşamaktır. Başaracağız. Rojava, Şengal başardı, Maxmur da başaracak."

Irak ordusu askerleri, 20 Mayıs’ta Maxmur Kampı'nda onlarca zırhlı araç, ağır silahlar ve iş makinalarıyla çevresini tel örgülerle kuşatma girişiminde bulunmuştu. Kuşatma girişimine karşı halk direnişe geçmiş ve Irak ordusunu geri püskürtmüş ve çadırlarda nöbet tutmaya başlamıştı.