Britanya’da ‘Tarih yaz’ şiarı ile 20 Mayıs’ta sandıklara

Britanya Seçim Koordinasyonu, 20-24 Mayıs tarihleri arasında Londra, Manchester, Leicester ve Edinbourgh kentlerinde sandıkların kurulacağını hatırlatarak, halkı “Diktatörlüğe dur de, tarih yaz!” diyerek sandıklara çağırdı.

Britanya’da Kürt, Alevi, Devrimci sol ve yöresel derneklerin oluşturduğu Seçim Koordinasyonu, Cumhurbaşkanlığı 2’inci tur seçimleri için hazırlıklara başladı.

YSK, AKP-MHP rejiminin hezimete uğradığı Britanya’da oy kullanma tarihini 20-21 Mayıs tarihleri ile sınırlandırmıştı ancak  yapılan itiraz ve yoğun tepkiler üzerine YSK, dün bu kararından geri adım atarak tüm ülkelerde 20-24 Mayıs tarihleri arasında oy kullanma işleminin gerçekleşmesine  karar verdi.

Seçim Koordinasyonu, 20-24 Mayıs tarihleri arasında Kürt Toplum Merkezi, Day-Mer, Britanya Alevi Federasyonu, Cemevi ve Kırkısraklılar gibi Kurdistan ve Türkiyeli seçmenlerin yoğun yaşadığı bölgelerde halkı sandıklara ücretsiz taşıyacak.

Britanya’da 14 Mayıs seçimleri için toplam 5 sandık bölgesi oluşturulurken,  28 Mayıs seçimlerinde ise 4 bölgede sandıklar kurulacak. Tüm bölgelerde 24 Mayıs günü sabah 08:00’da başlayacak oy kullanma işlemleri, akşam saat: 22:00’a kadar sürecek. 

Britanya’da sandık bölgeleri ve adresleri ise şöyle:

Londra:

Novotel London West

1 Shortlandıs Hammersmith W6 8DR

 

Manchester

14 Oxford Court M2 3WD

Leicester:

Tigers Rugby Club,

Mattioli Woods Welford Road LE2 7TR

İskoçya

Edinburgh:

39 Drumsheugh Gardens, EM3 7SW

 

ANF'ye açıklamalarda bulunan Britanya Seçim Koordinasyonu’ndan Doğan Genç, Cumhurbaşkanlığı 2’inci tur seçimlerinde Erdoğan rejiminin yıkılması için çalışmalara büyük bir umut ve heyecanla başlandığını belirtti. Kimsenin karamsarlığı ve umutsuzluğa kapılmaması gerektiğini ifade eden Doğan, “Milyonların, halkımızın tüm baskı, sindirme politikalarına, AKP-MHP rejiminin devletin tüm imkanlarını kullanarak yaptığı seçimlere rağmen rejim istediği başarıyı alamamış ve Cumhurbaşkanlığı Seçimleri ikinci tura kalmıştır. Britanya Seçim Koordinasyonu olarak büyük bir moral ve umutla, tüm gönüllülerimizle birlikte çalışmalarımıza başlamış olup AKP-MHP faşist rejiminin yenilgiye uğradığı Britanya’da daha güçlü bir şekilde seçimlere katılım için çalışmalarımız başladı” dedi. Doğan, Britanya’daki Kurdistan ve Türkiye halklarının tarihsel ve insani sorumluluğunu yerine getirerek 20 Mayıs’ta başlayacak olan seçimlerde oy kullanmaya davet etti.

SEFERBERLİK HALİNDE OLACAĞIZ

Londra Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Türkan Budak ise halkın umutsuzluğa moralsizliğe kapılmamasını, bu tekçi dikta rejiminin son bulması ve yeni baharların oluşması için heyecanı ve umudu dipdiri tutarak, 20 Mayıs’a kadar herkesin bir seferberlik halinde olması gerektiğinin altını çizdi.

Kürt ve Türk Toplum Merkezi (Day-Mer) Sözcüsü Feyzullah Cinpolat da, “Britanya’nın dört ana noktasında sandıklar kurulacak. Bizler halkımızı bir kez daha ve umutla inançla oy kullanmaya davet ediyoruz. Ülkemizdeki tek adam diktatörlüğünden kurtulmak için hep birlikte sandığa gidelim, tarih yazalım” dedi.