EL: Türkiye’de demokrasi tehlikede, sahada olacağız

Avrupa Solu Partisi (EuropeanLEFT), Türkiye ve Kurdistan'da 14 Mayıs günü yapılacak seçimler için sahada olacağını duyurdu.

14 Mayıs seçimleri yaklaşırken Erdoğan rejiminin başta Yeşil Sol Parti olmak üzere muhaliflere yönelik saldırıları arttı. Saldırılara tepki gösteren Avrupa Solu Partisi (EuropeanLEFT) “Bu Pazar temel demokratik haklara saygı gösterilip gösterilmediğini gözlemlemek üzere sahada olacağız” dedi.

Avrupa’daki sosyalist, komünist, kırmızı-yeşil ve diğer demokratik sol partilerin bir araya gelerek 2004 yılında kurdukları Avrupa düzeyindeki siyasi parti EuropeanLEFT (EL) Türkiye seçimlerinde demokrasinin tehlikede olduğunu belirtti. EL sanal medya hesabından yapılan açıklamada, “Türkiye'de bir sonraki seçimlerde demokrasi tehlikededir. Hükümetin muhalefete yönelik acımasız baskısı 14 Mayıs seçimlerinin dürüstlüğü konusunda şüphe uyandırmaktadır. Bu Pazar günü, temel demokratik haklara saygı gösterilip gösterilmediğini gözlemlemek üzere sahada olacağız” denildi.

 

VILLIUMSEN: ÖZGÜR VE ADİL BİR SEÇİM DİLİYORUM

Öte yandan iktidarın seçim hileleri ve muhalefete baskısını eleştiren Kırmızı-Yeşil İttifakı temsilen Avrupa Parlamentosu Üyesi ve Avrupa Solu Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Kürt Dostluk Grubu Koordinasyon Üyesi olan Nikolaj Villiumsen ise yaptığı açıklamada “Türkiye halkı özgür ve adil bir seçimi hak ediyor! Hapse atılma korkusunun olmadığı bir seçim! Oylarının çalınması korkusu olmadan. Pazar günü- Tüm Türkiye halkına iyi, özgür ve adil bir seçim diliyorum” dedi.