FEDA: Gece gündüz çalışmalı, 28 Mayıs'ta kazanmalıyız

FEDA, "28 Mayıs’ta tekrarlanacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine motive olmalı, kazanma şiarı ile hazırlanmalıyız. Gece gündüz çalışarak kazanmalıyız" açıklamasında bulundu.

Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA), 14 Mayıs'taki seçimlere ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Devletin örgütlü gücünü arkasına alan tek adam diktatörlüğü, her tür usulsüz ve hukuk dışı yollarla halklarımızın iradesini gasp etmiş, seçimde açığa çıkan hakikati karartmış, seçmenin tercihlerini çalmış, kendi tercihlerini topluma dayatmıştır. Devletin zor, bürokratik ve ideolojik aygıtlarını devreye koyan tek adam diktatörlüğü, her tür hile ve organize devlet gücüne rağmen halklarımız Erdoğan’a yüzde 50’nin üzerinde bir oranla hayır demiştir. 28 Mayıs’ta tekrarlanacak olan cumhurbaşkanlığı seçimlerine bu hakikatle motive olmalı, kazanma şiarı ile hazırlanmalıyız" denildi.

'ÖRGÜTLÜ GÜÇ HAREKETE GEÇERSE BAŞARIRIZ'

"8 milyon seçmenin sandığa gitmediği, 1 milyonu aşkın oyun geçersiz sayıldığı, milyonlarca oyun çalındığı 14 Mayıs seçiminin neden olduğu moralsizliği geride bırakmalıyız.

Biz çaresiz değiliz. Kendi küllerinden yeniden doğmasını bilen tarihi direniş çizgisinin tarafıyız. Bu çizginin temsilcileri olan Kürtlerin ve Alevilerin yaygın örgütlü gücünü harekete geçirdiğimizde başarı mümkündür. Bu nedenle moral ve motivasyonumuzu bozmadan çalışmalara kaldığımız yerden devam etmeliyiz" denilen açıklamada Erdoğan karşısında aday olan Kılıçdaroğlu'na destek çağrısı yapıldı.