Güney Fransa’da 2. tur seçim çalışmaları start aldı

Marsilya’da gerçekleşen toplantı sonrası Yeşil Sol Parti için cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçim çalışmalarına start verildi.

Fransa’nın Marsilya kenti, Türkiye Cumhurbaşkanlığı ve 28. Milletvekili Seçimlerinde Yeşil Sol Parti’nin Avrupa genelinde oylarını artırdığı yerlerden biri oldu.

Bugün Marsilya’da Yeşil Sol Parti, cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerine yönelik çalışmaları planlamak üzere bir araya geldi. Güney Fransa’yı oluşturan Marignane, Toulouse, Draguignan, Montpellier, Bordeaux ve Lyon kentlerinden gelen temsilcilerin de katılımıyla gerçekleştirilen toplantı, yaklaşık üç saat sürdü.

Toplantıda, “Birinci turda yarım bıraktığımız işi tamamlayıp AKP-MHP faşist ittifakına kaybettireceğiz” denildi.

Toplantıda açığa çıkan sonuca göre; birinci turda oluşturulan seçim komitesi aynı şekilde çalışmasına devam edecek. İl, ilçe ve köyler olmak üzere oluşturulan komitelere ek olarak alan komiteleri kuruldu. Söz konusu komiteler evleri, iş yerlerini, kahvehaneleri birebir ziyaret edecek. Toplantıda ayrıca seçim kriz masası oluşturuldu. Seçmenleri sandığa götürmek için de onlarca araç tespiti yapılıp seçmenleri sandığa taşımak için komiteler kuruldu.

Toplantıda birinci tur seçimlerinde açığa çıkan eksiklikler değerlendirilip, ikinci turda moral ve motivasyon olarak daha güçlü katılım gösterileceği belirtildi.

Cumartesi günü başlayıp Salı günü sona erecek ikinci tur seçimi, Marsilya’da sabah 8.00’da başlayıp akşam 22.00’da sona erecek.

Toplantı, “mutlaka kazanacağız” şiarıyla sona erdi.