Hatimoğulları: Mutlaka sandığa gidin, tek adamı gönderelim

Yeşil Sol Parti Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, "Ülkenin geleceği sizin elinizde. Sandığa gidin ve mührü tek adam rejimine karşı basın" dedi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, seçim sürecine dair Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı gerçekleştirdi. Basın toplantısına Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana İl Eşbaşkanı Mehmet Karakış, Yeşil Sol Parti Adana İl Eş Sözcüsü Sabahat Mutluay ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir katıldı.
Hatimoğulları'na başarılar dileyen Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, yerel basın sorunlarına değinerek, basının daha özgür bir şekilde görevini yerine getirmesini istedi.

Yeşil Sol Parti Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları ise tek adam rejiminin bu ülkede başta ana akım medya olmak üzere yerel basına yaşam hakkı tanımadığını belirterek, basının özgürlüğü için Meclis'te mücadele edeceklerini dile getirdi. Hatimoğulları, "Haber alma hakkını sonuna kadar savunacağız" dedi.

'FAŞİST BLOKU 28 MAYIS'TA GÖNDERECEĞİZ'

14 Mayıs seçimlerinde Yeşil Sol Parti olarak istenilen hedeflere ulaşamadıklarını kaydeden Hatimoğulları, 14 Mayıs öncesinde azimle sürdürdükleri seçim çalışmalarına “AKP-MHP faşist blokunu 14 Mayıs’ta durdurduk, 28 Mayıs’ta göndereceğiz” şiarıyla devam ettiklerine işaret ederek, 28 Mayıs seçimlerinin bir kader seçimi olacağını vurguladı. Tek adam rejimini göndermek için sahada olduklarını aktaran Hatimoğulları, "21 yıldır bu ülke nefessiz bırakıldı. 21 yıldır bu ülkede her açıdan özgürlükler ve demokrasinin her kademesine darbeler vuruldu. Ve biz Adana'da ve Türkiye'de rahat bir nefes alabilmek için rejimi 28 Mayıs'ta göndermek dışında bir seçeneğimizin olmadığını biliyoruz" diye konuştu.

SANDIĞA GİTMEYENLERE ÇAĞRI

AKP-MHP iktidarının sandıklarda hileler yaptığı ve halen itirazların devam edip, sayımların sürdüğünü belirten Hatimoğulları, sandığa gitmeyen 10 milyona yakın seçmene, "14 Mayıs’ta sandığa gitmeyen siz değerli seçmenler, mutlaka sandığa gitmeliyiz ki ülkenin kaderini değiştirelim. Ülkenin geleceği sizin elinizde. Sandığa gidin ve mührü tek adam rejimine karşı basın" çağrısında bulundu.

 Kadınların ve gençlerin gelecekleri için sandığa gitmesini isteyen Hatimoğulları, "Bu ülkenin yarısı olduğumuz halde yok sayılan bizler hayatın her alanında şiddet mağduruyuz. Buna rağmen Cumhur İttifakı İstanbul Sözleşmesi’nden çekildi. Bununla kalmayıp seçim vaadi olarak Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Kanunu olan 6284 sayılı kanunu yasadan çıkarma sözü verdiler. Yalnız yaşayan kadınların da sahiplendirilmesi için çalışacaklarını söylediler. Bunu hiçbir kadın kabul etmez. Ayrıca kadınları başörtüsü üzerinden ayırmaya çalışanlar tarihi bir hata işliyor. Başörtülü ve başörtüsüz kadınlar el ele vererek tek adam rejimini değiştirecek. Ve kadına yönelik şiddetle etkin bir mücadele yürütmeye devam edilecek. Kadınlar bu iradeye sahip. Değişim kadınların elleriyle olacak” dedi.