Hilelere karşı tedbirleri aldık, partimizden gelen açıklamaları izleyin

Seçim Takip ve Koordinasyon Merkezi, "Seçim hilelerine karşı her türlü tedbiri aldık. Halkımızın her birinin sandık görevlisi ve müşahit gibi çalışması, resmi görevli arkadaşlarımızı yalnız bırakmaması hayati önemde" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Seçim Takip ve Koordinasyon Merkezi tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Türkiye, tarihinin en önemli seçimini gerçekleştiriyor. Aylardır çalışmasını yürüttüğümüz 14 Mayıs seçimlerine 3 gün gibi kısa bir süre kaldı. Büyük bir coşku ve moralle yürüttüğümüz çalışmalarımızı son ana kadar aynı kararlılıkla yürüteceğiz. Bu kapsamda; Eş Genel Başkanlarımız, Eş Sözcülerimiz, MYK üyeleri ve parti yöneticilerimizin de içerisinde olduğu Seçim Takip ve Koordinasyon Merkezi’miz kurulmuştur" denildi.

'KAYGILARIN FARKINDAYIZ, GÜVENLİĞİ SAĞLAYACAĞIZ'

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Devletin tüm olanaklarını kendi seçim kampanyası için kullanan AKP-MHP iktidarının saldırılarına rağmen çok başarılı ve verimli bir seçim çalışması yürüttük. Gözaltı, tutuklama, baskı ve engel tanımadan halklarımızın desteği, emeği ve çabasıyla aylardır sokak sokak, köy köy gezerek seçim çalışması yürüttük, yürütüyoruz. İktidarın seçim hile ve oyunlarına başvuracağına yönelik kamuoyunda oluşan kaygıların farkındayız. AKP-MHP iktidarının hilelerine rağmen sandık güvenliğini sağlayacağız. İktidarın olası bütün provokasyonlarına karşı büyük bir dikkat ve aklı selimle sandıkları asla terk etmeyeceğiz. Bir oyumuzun dahi çalınmasına ya da boşa gitmesine izin vermeyeceğiz.
İktidarın başvurma ihtimali olan tüm seçim hileleri partimiz tarafından değerlendirilmiş ve gerekli tedbirler alınmıştır. Seçim günü sandıkları ve oylarımızı bileşen ve ittifak partilerimizin tüm kurulları, il ve ilçe yönetimleri ile 100 binin üzerinde partili gönüllümüz koruyacaktır. Gönüllülerin yanı sıra usulsüzlüklere gerekli müdahale ve itirazları yapacak 3 bini aşkın hukukçu sandık görevlilerimizle birlikte çalışacaktır.

'MANİPÜLASYONLARA KARŞI DİKKATLİ OLALIM'

Seçim İşleri Komisyonumuz da il-ilçe düzeyinde, kontrolümüzün bulunduğu bütün sandıklardan ıslak imzalı tutanakları mutlaka alacak ve il-ilçe düzeyinde bunu veri tabanına işleyecektir. Merkezi Komisyonumuz, eşzamanlı olarak bu verilerin YSK’ya bağlı ilçe seçim kurullarında YSK veri tabanına girişlerini denetim altında tutacak ve yine eşzamanlı olarak merkezi düzeyde bu verileri takip edecektir. YSK ile bizim verilerimiz arasındaki uyuşmazlıkları anında tespit ederek verilerin düzeltilmesi konusunda itiraz süreçleri süratle koordine edilecektir. Bu seçimlerde partimiz eşzamanlı üçlü bir sandık sonuç kontrol ve denetimini titizlikle sürdürecektir. Bu konuda her türlü hazırlığımız tamamlanmıştır.
Tarihi seçimde halklarımızı, seçim öncesi ve seçim günü, iktidar medyası ve iktidara bağımlı, bağlantılı her türlü algı operasyonları ve manipülasyonlarına karşı dikkatli olmaya çağırıyoruz. İktidar ve medyasının açıkladığı manipülatif sonuçlara karşı halklarımız Koordinasyon Merkezimiz tarafından yapılacak açıklamaları takip etmeye ve bu açıklamaları esas almaya çağırıyoruz.

'HALKIMIZ GÖREVLİLERİ YALNIZ BIRAKMASIN'

Her bir oyun korunması için esas gücümüz halkımızın desteğidir. Halkımızın her birinin sandık görevlisi ve müşahit gibi çalışması, resmi görevli arkadaşlarımızı yalnız bırakmaması hayati önemdedir. Bu bilinçle Birlikte Değiştireceğiz diyor. Başarılar diliyoruz."