Kadınlar: Bu karanlığı el birliğiyle defedelim

Halkın çoğunluğunun “tek adam” iktidarını değiştirme iradesini gösterdiğini vurgulayan aydın, akademisyen, sanatçı ve hukukçu kadınlar, “Bu karanlığı el birliğiyle defedelim” çağrısında bulundu.

Aralarında aydınlar, akademisyenler, müzisyenler, oyuncular, hukukçular ve sanatçıların bulunduğu yüzlerce kadın, Sol Feminist Hareket tarafından hazırlanan seçim çağrısı bildirisine imza attı.

"Buradayız, bu karanlığa teslim olmayacağız" başlıklı bildiride kadınlar, "Korkusuzca yaşadığımız, eşit, özgür ve laik bir ülke bizim hakkımız ve bu ülkeyi hep birlikte kuralım. Haydi! Tüm kadınları gerici tek adam rejimine son vermek için oy vermeye ve oylarımıza sahip çıkmaya çağırıyoruz" dedi.

‘HAKLARIMIZI YOK ETMEK İÇİN EL SIKIŞTILAR’

Bildiride, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin 28 Mayıs’ta yapılacak olan ikinci turunun kritik önemine dikkat çekilerek, şunlar kaydedildi: "Bir gecede İstanbul Sözleşmesi'ni yürürlükten kaldırdıktan sonra şimdi 6284 sayılı kanuna ve medeni kanuna göz dikmiş, kadın düşmanlığında birleşmiş bir karanlık ittifak hayatlarımızı ve haklarımızı yok etmek için el sıkıştı. 'Bekar kadınları sahiplendirmek'ten bahseden, çocuk istismarını meşrulaştıran bu çağdışı zihniyetin tehditlerine karşı kadınların öfkesi, mücadelesi, direngenliği ve dayanışması hiç bitmedi! Yaşamlarımız ve haklarımız için yan yanayız, mücadeleden bir adım geri atmıyoruz, bu kötülük iktidarına teslim olmayacağız, buradayız!”

 ‘YA KARANLIK YA AYDINLIK SEÇİMİ

Bildiride, “Bu karanlık düzen kazanamadı” denilerek, kadınlar başta olmak üzere halkın çoğunluğunun “tek adam” iktidarını değiştirme iradesini gösterdiği vurgusu yapıldı. Bildiride, “Toplumun yarısıyız ve sözümüz, mücadelemiz, taleplerimiz memleketin dört bir yanından yükseliyor. Şimdi önümüzde bir tercih var: Önümüzdeki seçimler karanlıkla aydınlık arasındadır! Ya koyu karanlığı birlikte yırtacak ve şafağın aydınlığına kavuşacağız ya da nefessiz kalacağız” ifadeleri yer aldı. 

‘NEŞEMİZİ ÇALANLARDAN HESAP SORALIM’

 Bildirinin devamında şu ifadeler yer aldı: “Biliyoruz ki, kadınlar kurtulursa ülke kurtulur, geleceğimiz kurtulur, tüm toplum kurtulur! Neşemizi çalanlardan hesap soralım, bu karanlığı el birliğiyle defedelim. Korkusuzca yaşadığımız, eşit, özgür ve laik bir ülke bizim hakkımız ve bu ülkeyi hep birlikte kuralım. Haydi! Tüm kadınları gerici tek adam rejimine son vermek için oy vermeye ve oylarımıza sahip çıkmaya çağırıyoruz."