Kadınlar Erdoğan’ın tek adam yönetimine son verecek

Yeşil Sol Parti Dîlok Milletvekili Sevda Karaca Demir, 28 Mayıs’taki ikinci turun bir referandum niteliğinde olduğunu söyleyerek, “Kadınlar Kılıçdaroğlu’nun seçilmesini sağlayarak Erdoğan’ın tek adam yönetimine son verecek" dedi.

Yeşil Sol Parti Dîlok Milletvekili ve EMEP GYK Üyesi Sevda Karaca Demir, seçimlerin binbir manipülasyon ve saldırı ile gerçekleştiği bu koşullarda ikinci tura gidilirken Erdoğan’ın kazanamadığını vurguluyor. Sevda Karaca Demir’in vurguladığı başka bir nokta ise, tüm saldırı politikalarına rağmen halkın mücadele birikiminin olması. Tüm bunlar çerçevesinde yeniden sandığa gitmek için de çağrı yapıyor.

MÜCADELE BİRİKİMİMİZ, MÜCADELE DAYANAKLARIMIZ VAR

Yeşil Sol Antep Milletvekili Sevda Karaca Demir seçim sürecini de değerlendirerek şunları söyledi: “Zorlu bir seçim sürecinin ardından pek çok şaibe, hukuksuzluk, haksızlık ve halkın iradesinin çiğnenmesine yönelik suçlar işlenerek yeni bir meclis tablosu oluşmuş durumda.

AKP listelerinden, domuz bağlarıyla insan öldüren, işkence ve insanlığa karşı suçlarla bilinen, kadın düşmanlığında çıtayı arşa çeken Hizbullah’ın çizgisinden ilerleyen HÜDA PAR’ın, kadınlara insan muamelesi yapmayan ve kadınların kazanılmış haklarını gasp etmeyi bir seçim vaadi olarak sunan Yeniden Refah Partisi meclise girdi. Bu tablonun karanlık yanı. Kadınların en temel hak ve özgürlüklerini seçim pazarlığı haline getiren bu karanlık güçler, meclisi de bu hak gasplarının dayanağı haline getirmek istiyorlar. Kadınların eğitim hakkından çalışma hakkına, şiddetten korunma hakkından örgütlenme hakkına kadar her konuda açık bir saldırı programını siyasi proje haline getiren bu güçler, kadınların 21 yıllık iktidar karşısında en direngen güç olarak hayatlarına sahip çıkma mücadelesini de çökertmek istiyorlar. Bunun için her türden saldırıyı da meşru gördükleri açık.

Başta kadınların mücadeleyle elde ettiği kazanımlar olmak üzere, demokratik haklar, siyasal özgürlüklerin elde kalan kalıntılarına var güçleriyle saldıracakları açık. Onların saldırı programı varsa, bizim de yıllara dayanan mücadele birikimimiz, mücadele dayanaklarımız var. Koşullar ne olursa olsun hakları ve hayatları için mücadele etmekten geri durmayacak kadınlar, kadın örgütleri, kadın mücadelesi bileşenleri var…”

TÜM ÇABAYA RAĞMEN KAZANAMADI

Bu unutulmamalı. Bir kere; bu yeni meclis tablosunu Cumhur İttifakı'nın her türlü devlet olanağını sonuna kadar kullanarak, türlü yalanlara, manipülasyonlara, baskılara başvurarak seçim sürecini zapturapt altına alma çabasına rağmen Erdoğan’ın ilk turda kazanamadığı gerçeğiyle birlikte ele almak gerekiyor. En gerici güçlerle kurduğu ittifaklarla müttefiklerini arttırsa da halk desteğinde gerileme olduğunun altı çizilmeli. Özellikle kadınların bu karanlık ittifak karşısında haklarına mücadeleyle sahip çıkan bir mevziiye çekilmesi çok hayati bir yerde duruyor. Bu gerilemenin tek adam rejimini ve onun en gerici dayanaklarını tarihin çöp sepetine gönderme noktasına varması için yapmamız gerekenler var.

ASLOLAN MÜCADELEYİ BÜYÜTMEK

Sevda Karaca Demir, parlamentonun mücadele mevzilerinden sadece biri olduğunu ve mücadelenin daha da genişlemesi gerektiğini ise şöyle anlatıyor: “Değişimin gücünü parlamentodaki milletvekillerinin becerileriyle, kürsü konuşmalarıyla, kullanacakları oylarla sınırlamadan; eşitlik, demokrasi, özgürlük ve barış için mücadele edenlerin birikimleri ve gücünün arttırılmasıyla, mücadele araçlarının genişletilmesiyle mümkün kılabileceğimizi bilelim. Parlamento mücadele mevzilerinden yalnızca biri.

Aslolan; geniş kadın kesimlerini birleştiren, yan yana getiren bir mücadele perspektifi ve kadınları sokak sokak örgütleme ısrarımız. Kadınların yan yana gelme, birlikte mücadele etme olanaklarını arttıran bir örgütlenmeyle daha geniş, daha çok kadına ulaşan mücadele araçları yaratırken, meclisi bu araçların bir parçası haline getirmemiz gerekiyor. Yaşamın her alanında haklarımıza, eşitliğe, laikliğe, özgürlüğe sahip çıkarak, bu gücü mecliste hissedilir kılmamız gerekiyor.”

28 MAYIS REFERANDUM NİTELİĞİ TAŞIYOR

28 Mayıs’taki ikinci turun önemli bir referandum olduğunu da dile getiren Sevda Karaca Demir, son olarak oy verme çağrısında bulundu: “Yaşamın her alanında mücadele kanallarını açmak ve genişletmek için nefes aralıklarına ihtiyacımız var. Erdoğan’ın karşısında Kılıçdaroğlu’nu desteklememizin nedeni bu. Erdoğan ve müttefikleri, eğer Erdoğan seçilirse; kadınların, emekçilerin, gençlerin mücadele araçlarını, kanallarını tümüyle ortadan kaldırmaya yönelik daha ağır bir saldırı programıyla karşımıza çıkacak. Biz ise hayatı yeniden kazanmak istiyoruz.

28 Mayıs bu açıdan bir referandum niteliği taşıyor. Ya karanlık güçlerin haklarımız ve hayatlarımız hakkında şimdiden ipuçlarını verdikleri saldırı programına karşı dayanaklarımızın daha zayıfladığı bir mücadele, ya da olanakların arttığı bir mücadele.  Kadınlar Kılıçdaroğlu’nun seçilmesini sağlayarak Erdoğan’ın tek adam yönetimine son verecek. Erdoğan’ı göndererek toplumun mücadele kanallarını açacağız. Ve elbette haklarımız için, eşitlik ve demokrasi için, özgürlükler ve barış için mücadele etmeye devam edeceğiz.

Tüm kadınları toplumun nefes borularını açmak için tek adamı göndermek üzere oy vermeye çağırıyoruz. Sadece oy vermenin yetmediğini, aynı zamanda oylarımıza sahip çıkmamız gerektiği de açık. Bunun için tüm kadınlar sandıklarda görev almalı ve son ana kadar mücadeleyi bırakmamak için birbirine dayanak olmalı. Umutsuz ve yalnız hale getirilmek istenen topluma kadınlar yaşam mücadeleleriyle örnek oluşturabilir. Hadi, bu kez başaracağız!”