KCDK-E: Diktatör Erdoğan’a kaybettireceğiz

Avrupa Kurdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi (KCDK-E) Türkiye’deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda Tayyip Erdoğan’ın seçilmesinin engellendiğini ve hedeflerinin 28 Mayıs’ta Erdoğan’a kaybettirmek olduğunu açıkladı.

Seçimlerde bine yakın sandıkta yapılan gasp ve hilenin yanı sıra Kürt düşmanı bir seçim ortamı üzerinden sürdürülen algı ve tehditlere rağmen Erdoğan’ın birinci turda kazanamadığının altı çizilen açıklamada, “Şunu çok açık bilmek gerekir ki, AKP-MHP faşist ekibi, her türlü ırkçı ve Kürt düşmanı politikalarla bu seçimi çarpıtmak için özel bir strateji izledi. İzlenen bu stratejinin temel hedefi, 2. turda morali bozulmuş, güçsüz, inançsız ve birbirine düşmüş bir muhalefet karşısında seçimi kendi lehlerine çevirmek için özel bir çalışma sürdürmektir” denildi.

Açıklamada şunlar belirtildi: “Sandığa gitmeyen 7 milyondan fazla seçmen, 1 milyon kadar geçersiz oy, deprem bölgelerinde enkaz altında kalanların adına kullanılan oylar, Kurdistan kentlerinde el konulan sandıklar, engellemeler ve daha sayamayacağımız yüzlerce manipülasyona rağmen diktatör Erdoğan’ın aslında kazanmadığını ve kaybettiğini ortaya koymaktadır.

Diktatör Erdoğan ve ekibi tüm militarist güçlerini sandık başına yığarak sonuç almaya çalışsa da kazanamadı.

FAŞİST CEPHE YENİLGİ PSİKOLOJİSİ YARATMAYA ÇALIŞIYOR

Demokrasi ve özgürlük isteyenleri demoralize ederek ikinci turda dirençlerini kırmak, hatta sandığa gitmenin manasının olmadığı ruh halini yaratmak için özel bir çabanın olduğu ortadadır. Öyle ki dijital medya platformlarında Yeşil Sol Parti'yi eleştiren, yöneticileri istifaya çağıran tehlikeli eğilimler çok net görülmektedir.

Faşist cephenin, yenilmişlik psikolojisi üzerinden ikinci turu kazanmak için bir strateji izlediğini görmemiz gerekir. Oysa aslında diktatör Erdoğan, kazanamayacağını çok iyi görmektedir. Bu nedenle son çare olarak sandıkları gasp etmeye yönelmiştir. Tüm halkımız, aydınlar, devrimciler, demokratlar, düzene muhalif olanlar, yeter artık diyenler ve değişim isteyenler hiçbir mücadelenin kolay kazanılmayacağını bilenlerdir.

DİKTATÖR ERDOĞAN’A KAYBETTİRECEĞİZ!

100 yıldır büyütülen nefret dili ve Kürt karşıtı ırkçılık, diktatör Erdoğan’ın vahim sonunu kurtarmaya yetmeyecektir. Mutlaka kazanacağız inancıyla, daha kararlı bir tutum ve çıkışla diktatör Erdoğan’ı tarihin çöp tenekesine atma fırsatını yakalamış bulunuyoruz. Diktatör Erdoğan'ın seçilmesini engelledik, şimdi de Diktatör Erdoğan'a kaybettireceğiz! Birinci turda kazandırmadık, ikinci turda kaybettireceğiz şiarıyla, birlikte değiştirmek için ısrar etme moral ve motivasyonu ile haydi seferberliğe diyoruz.

Yurtsever halkımızı bu tarihsel fırsat ve süreci iyi bir şekilde değerlendirerek, yüksek moral ve motivasyonla görev başında olmaya, sandığa gitmeyen bir kişi dahi kalmayacak şekilde çalışmalarımıza start vermiş bulunuyoruz.

Şehir, mahalle, okul, iş, ev, hayatın her alanında kadın, genç, yaşlı, seferber olmaya hazırız. Birinci turda olduğu gibi ikinci turda yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde diktatör Erdoğan’a kaybettirme hedefiyle hepinizi seferber olmaya çağırıyoruz.”