Oyumuz zulme karşı olsun

Dev-Yapı-İş yöneticisi Nihat Demir, tüm inşaat işçilerini mutlaka sandık başına gidip bu zulüm politikalarından kurtulmak için oylarını kullanmaya çağırdı.

Dev-Yapı-İş yöneticisi Nihat Demir, kendilerine bu hayatı zehir edenlere karşı emeği, geleceği ve özgürlüğü savunmak için 28 Mayıs'ta oy kullanmaya gideceklerini; Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vereceklerini söyledi. 

İstanbul’un Kadıköy ilçesinin Moda sahilinde Kürtçe müzik dinleyip halay çektikleri için polis tarafından hem sokak ortasında hem de karakolda işkenceye maruz bırakılan inşaat işçilerinin üyesi olduğu Devrimci Yapı, İnşaat ve Yol İşçileri Sendikası ( Dev-Yapı-İş) yöneticisi Nihat Demir, ANF’ye konuştu. Demir, “Bize bu hayatı, bize bu yaşamı zehir edenlere karşı biz de emeğimizi, özgürlüğümüzü, geleceğimizi, doğmamış çocuklarımızın özgür doğabilmesi, daha iyi şartlarda daha iyi standartlarda yaşamamız için 28 Mayıs'ta oylarımızı kullanmaya gideceğiz” dedi. 

HER YERDE ÖRGÜTLENME ÇABASI

Yıllardır hem inşaatlarda çalıştıklarını hem de sendikal faaliyetlerini sürdürdüklerini kaydeden Demir, sorunları şöyle ifşa etti: “Uzun saatlerce mesai, zorunlu mesailer var. Mesai yapmamıza rağmen mesai paramızı alamıyoruz. Çok toza maruz kalıyoruz. Bu denetimsizlik, cezasızlık politikasından dolayı çok kaza geçiriyoruz. Kimimiz sakat kalıyor, kimimiz ölüyor, kimimiz aylarca yatakta kalıyoruz. Bundan dolayı biz de elimizden geldiğince sendika olarak her yerde örgütlenmeye çalışıyoruz. İnşaat işçilerinin sesi olmaya çalışıyoruz.”

ALIN TERİMİZİN KARŞILIĞI YOK

Demir, insanca yaşamak istediklerini, insan onuruna yakışır bir şekilde çalışmak istediklerini vurguladı. Demir, Erdoğan’ın açılışını yapacağı binalarda daha fazla baskıyla karşılaştıklarını belirterek, şunları söyledi: “İşten atılıyoruz, ırkçılığa maruz kalıyoruz. Sakat kalıyoruz ve gerçekten alın terimizin karşılığını almıyoruz. İhbar hakkımızı gasp ediyorlar, kıdem tazminatımızı gasp ediyorlar. 45 saat mesailerimizi hak etmemize rağmen bunları gasp ediyorlar, vermiyorlar. Belki her kaldırım altında bir cenazemiz vardır. Her inşaatta bir cenazemiz vardır. Kanımız dökülmüş. Bize reva görülen bu hayat olmamalı, bu devletin politikaları bize asla yüzümüzü güldürmedi. Daha çok işsizlik getirdi, daha çok mutsuzluk getirdi, daha çok yoksulluk getirdi. Hayatımızı kararttılar. Çoluk çocuğumuzu inşaatlarda perişan ettik kendimizle birlikte.”

LÜTFEN SANDIĞA GİDELİM

Demir, inşaat işçilerinin yaşadıkları zulme, baskıya karşı 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci tur seçimlerinde sandık başına gideceklerini belirterek, şöyle konuştu: “Bize bu hayatı, zehir edenlere karşı biz de emeğimizi, özgürlüğümüzü, geleceğimizi savunmak için 28 Mayıs'ta oylarımızı kullanmaya gideceğiz. Buradan da bütün çağrım, inşaat işçilerine, emekçilere, kadınlara, gençleredir. Lütfen 28’inde sandığa gidelim. Kendimize vaat ettiğimiz, kendimize yakıştırdığımız, ülkemize, halklarımıza yakıştırdığımız bir yaşam için sandığa gidelim, oyumuzu kullanalım. Bu zulüm politikalarından, bu faşizmden kurtulalım. Sandıkta Kılıçdaroğlu'nun çıkması için elimizden geldiğini yapalım.”