Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

Piroğlu: Geri çekilme lüksümüz yok kazanacağız!

HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu, ikinci tura kalan seçimlere ilişkin, “Bu iktidar ve benzerleriyle defalarca yüzleştik, eninde sonunda Erdoğan kaybedecek” dedi.

14 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tura kaldı. Milletvekilliği seçimlerinde ise özellikle Yeşiller ve Sol Parti’ye verilen çok sayıda oy MHP ve diğer partilere yazıldığı ortaya çıktı.


Seçimlerde yaşanan hırsızlık tartışmaları sürerken, 28 Mayıs’ta yapılacak olan ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu, kısa bir değerlendirmede bulundu.

Erdoğan’ın birinci turda kazanamadığını söyleyen Piroğlu, her ne kadar istedikleri sonucu alamamış olmamalarına rağmen, Erdoğan’ın da birinci tura bütün hile ve çalmalarına karşın kaybettiğini belirterek şunları söyledi, “Erdoğan birinci turu kazanamadı, biz onu durdurduk. Belki biz birinci turda Erdoğan’ı yenip, istediğimizi yapamamış olabiliriz ama bütün hilelerine, hurdalarına ve çalmalarına ve her çeşit ayak oyunlarına rağmen birinci turda Erdoğan galip çıkamadı. Biz geçmişte biliyoruz, geçmişte ‘atı alan Üsküdar’ı geçti’ diye açıklama yapan Erdoğan bu seçimin sonucunda ikinci turu kabul etmek zorunda kaldı. Şimdi ikinci tura hazırlanıyoruz, umutsuzluğa kapılmaya, moralleri bozmaya, geri çekilmeye zamanımız da, lüksümüzde yok. Bu seçimi kazanacağız. Bu iktidar ve benzerleriyle defalarca yüzleştik, seçimle ya da seçimsiz eninde sonunda Erdoğan kaybedecek, kazanan biz olacağız.”