‘Son sözü bizler söyleyeceğiz’

HDP Elbak Belediye Eşbaşkanı Şengül Polat ve Artemet Belediye Eşbaşkanı Medeni Özer, “14 Mayıs’ta son sözü bizler söyleyeceğiz” dedi.

Yeşil Sol Parti’nin Wan’daki hedefi, 8 milletvekilinin 8’ini de almak. HDP Elbak (Başkale) Belediye Eşbaşkanı Şengül Polat ve Artemet (Edremit) Belediye Eşbaşkanı Medeni Özer, halkın iradesine darbe vuran bu sistemi 14 Mayıs’ta değiştireceklerini söyledi. 


ANF’ye konuşan HDP Elbak Belediye Eşbaşkanı Şengül Polat, 14 Mayıs seçimlerinin kadınlar ve tüm halklar için çok önemli bir seçim olduğunu belirtti. 22 yıldır tamamen toplumu kutuplaştıran, ayrıştıran, kadınları ötekileştiren ve halkı yoksullaştıran bir anlayış olduğunu kaydeden Polat, “Bu seçimin önemi burada ortaya çıkıyor. Biz Yeşil Sol Parti olarak en çok bu sistemin değişmesi için uğraşıyoruz. 22 yıllık bu sistemde en çok etkilenen kadınlar oldu. Kadınların katledilmesi ve kadınların katledenlerin yeterli cezalar almamasını sağlayan bir iktidarla karşı karşıyayız. Biz kadınlar güçlüyüz, gücümüzü birleştirirsek ve beraber olursak bunu değiştirebiliriz. Yeşil Sol Parti ile geleceğimizi yeniden inşa edebiliriz. Kadınların iradesi ve gücüyle başaracağız” dedi.

GELECEĞİMİZİ DE KENTİMİZİ DE YÖNETECEĞİZ

HDP’nin hemen hemen bütün belediyelerine kayyum atandığını hatırlatan Polat, şöyle konuştu: “Bunun birinci sebebi, halkın kendi iradesiyle kendisini yönetmesini engellemektir. İkinci sebep ise, eşbaşkanlık sistemi ile başta kadınlar olmak üzere toplumun tüm kesimini içinde bulunduran yönetimi engellemektir. Kurdistan’daki kayyum atamaları, halkın iradesine karşı yapılan bir darbedir. Kadınlara ve halkın iradesine darbe vuran bu sistemi 14 Mayıs’ta değiştireceğiz. 14 Mayıs’ta son sözü bizler söyleyeceğiz. 'Geleceğimizi de, kentimizi de, kendimizi de yöneteceğiz' şiarıyla 14 Mayıs’ta büyük bir farkla mevcut iktidarı alaşağı edeceğiz. Sabahın erken saatlerinden gece yarılarına kadar çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu emeğin karşılığı ile Wan’ı 8-0 ile alacağız. Bunu gerçekleşmesi için de herkes 14 Mayıs’ta sandıklara akın etsin. Bir oyla bu iktidarı değiştirebiliriz. Oy kullanan insanlarımız sandıklarına sahip çıksın.”

BİR OY, ÇOK OY DEMEKTİR

Artemet Belediye Eşbaşkanı Medeni Özer ise şunları söyledi: “Bu önemli ve anlamlı kader seçiminde tüm Wan halkı sandık başına gitmelidir. Benim oyumla bir şey değişmez, demeyin. Bir oy, çok oy demektir. Ülkenin demokratikleşmesi için mutlaka herkesin sandık başına gitmesi gerekiyor.”