TJA, 28 Mayıs'ta sandıklara çağırdı: Bu iktidarı göndermek zorunluluktur

İkinci tur için sandığa gitme çağrısı yapan TJA, “14 Mayıs’ta durdurduğumuz faşizmi, 28 Mayıs’ta geriletelim. Bu iktidarı göndermek sorumluluk ve zorunluluk" dedi.

Tevgera Jinên Azad (TJA), 28 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turuna ilişkin yazılı açıklama yaptı. “En eski sömürgenin başkaldırısı; bugün başta Kurdistan ve Türkiye olmak üzere bütün dünyada, faşizme karşı bir özgürlük devrimine dönüşmüştür” denilen açıklamada, Kürt kadınlarının faşizme karşı mücadelenin en büyük gücü olduğuna dikkat çekildi.

Tekçi, retçi, dinci erkek zihniyetine karşı “Kadınlarla birlikte değiştireceğiz” sloganıyla yola çıkıldığına değinilen açıklamada, “Bu yolda, mücadeleyi büyütmeye, özgürlüğümüzü sağlamaya ısrarla devam edeceğiz ve kurtuluşumuzu mutlaka sağlayacağız. Yüz yıllık faşist ve erkek egemen ulus-devlet aklının en büyük temsilcisi olarak, kendisini cumhuriyetin ikinci yüzyılına taşımaya çalışan ‘tek adam’ rejimini 14 Mayıs’ta durduran en büyük güç; kadınların örgütlü gücü ve özgürlük iradeleri olmuştur. Bizler TJA olarak, kadınların bu örgütlü gücünün, direniş geleneklerinin ve mücadele azminin; kadın düşmanı bu faşizmi bir kez daha yıkacağına inanıyoruz” denildi.

'SAVAŞ İKTİDARINI GÖNDERMEK BİR SORUMLULUKTUR'

“Savaş iktidarı” haline gelen iktidarı, başta kadın özgürlüğü ve toplumsal özgürlük için göndermenin bir sorumluluk ve zorunluluk olduğuna vurgu yapılan açıklamada, “Kumpaslara ve hilelere karşı yılmadan, ama bu oyun ve hileleri bozarak, evlerde, sokaklarda, meydanlarda, sandıklarda, toplumsal hayatın her alanında kararlılığımızı ortaya koyacağımıza inancımız tamdır.  İyi bilinmelidir ki biz kadınlar; halkların, kadınların, gençlerin, farklı kimliklerin ve inançların özgürlük mücadelesine olan inancımızla, çürümüş ve kokuşmuş bu tek adam rejiminin devam etmesine izin vermeyeceğiz. Umudumuzu, geleceğimizi ve özgürlüğümüzü zorbalığa ve faşizme teslim etmeyeceğiz” diye belirtildi.

 'TOPLUMSAL KURTULUŞU İNŞA ETMEK İÇİN...'

Sandığa gitme çağrısına yer verilen açıklamada, “14 Mayıs’ta tek adam rejimine dur diyen bütün kadınları ve demokrasi güçlerini selamlıyoruz. Demokrasi isteyen bütün kesimleri, 14 Mayıs’ta durdurduğumuz faşizmi, 28 Mayıs’ta geriletmeye ve toplumsal kurtuluşu yeniden inşa etmeye çağırıyoruz” denildi.