Wan'daki miting yüz bin aştı

Yeşil Sol Parti’nin Wan Beşyol Meydanı’nda düzenlediği mitinge katılanların sayısı şimdiden yüz bini aştı. Halk hep bir ağızdan Bijî Serok Apo”, “Jin, jiyan, azadî”, “Bijî berxwedana zindanan” sloganları atıyor.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Wan’da yüz bin kişinin katılımıyla final mitingi düzenliyor. Wan’ın Beşyol Meydanı’nda düzenlenen mitinge üç kolda kurulan arama noktalarından geçen halk, alanı hıncahınç doldurdu. “Bijî Serok Apo”, “Jin, jiyan, azadî”, “Bijî berxwedana zindanan” sloganlarıyla alanı inleten halk, irade beyanını ortaya koyuyor. 

Hala binlerce kişi arama noktaları önünde miting alanına geçmeyi beklerken, Tuşba, Rêya Armuşê ve Artemêt başta olmak üzere diğer ilçelerden halk alana gelmeyi sürdürüyor.  Ulusal kıyafetleriyle alana akan Wanlılar, kent tarihinin en kalabalık mitinglerinden birine tanıklık ediyor. Yüz bini aşkın kişinin aktığı alanda slogan sesleri hiç dinmiyor. Kadınların en ön sıralarda yer aldığı miting alanının çevresindeki çatılar da doldu. 

Saygı duruşu ile başlayan mitingde HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, KKP Genel Başkanı Sinan Çiftyürek, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, PİA Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kaya birer konuşma yapacak. Sanatçılar Özlem Bağlayan ve Ali Jiyan da konser verecek.