On binler 'Bijî Serok Apo' sloganıyla alana giriyor

Yeşil Sol Parti’nin “Muhteşem Başlangıç” şiarıyla düzenlediği mitinge on binler Bijî Serok Apo" sloganıyla akıyor.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), yarın yapılacak seçimler öncesi İstanbul Yenikapı Meydanı’nda “Muhteşem Başlangıç” şiarıyla bir miting gerçekleştiriyor.

Miting öncesi Yenikapı Marmaray durağından alana doğru gelen yüzlerce kişi, davul ve zurnalar eşliğinde halaya durdu. Ulusal kıyafetleri ile miting alanına ilerleyen kadınlar da zafer işaretleri ve “Jin jiyan azadî” sloganı eşliğinde 14 Mayıs’ta AKP-MHP iktidarına son vereceklerinin mesajını verdi.

Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Cengiz Çiçek, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Emekçi Hareket Partisi (EHP) Genel Başkanı Hakan Öztürk, Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) temsilcisi Nilay Kuş, Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) Dönem Sözcüsü Barış Kayaoğlu ve Yeşil Sol Parti İstanbul 1’inci Bölge Milletvekili Adayı Sırrı Süreyya Önder’in konuşmacı olarak yer aldığı miting öncesi, Yeşil Sol Parti bayraklarıyla donatılan Yenikapı Meydanı’na on binler akıyor.

Yeşil Sol Parti’nin alanda görev alan gönüllüleri, halka oy pusulası vererek oylarını nasıl kullanmaları gerektiğini gösterdi.

Kadınların sarı, kırmızı, yeşil renkli yöresel kıyafetleriyle girdiği alana, Barış Anneleri de “Em bernadin” şarkılarına eşlik ederek alana giriş yaptı.  Girişler sırasında zılgıt çeken bir annenin, “Bugün zaferin gelmesine son gün, inşallah kazanacağız” sözleri dikkat çekerken, anneler, “Berxwedan jiyane” sloganı attı. 

GÜNEŞİMİZİ GÖRDÜM BİZİ DURDURAMAZSINIZ

“Bijî Kurdistan” ve "Bijî Serok Apo" sloganlarıyla alana giren gençlerin, “Mezarda olsak bile bu savaşı kesin kazanacağız” pankartının alana sokulmasına ise izin verilmedi. Buna karşın, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın “Tarihe aşka dönüş hareketiyiz. Ölümsüzlüğün peşindeyiz” sözlerinin yer aldığı pankart ile alana giriş yapan gençler, güneş motifli, “Güneşimizi gördük bizi durduramazsınız” dövizini de ellerinden düşürmedi. 

Yeşil Sol Parti’nin tüm mitinglerine renk katan Amedspor taraftarları da forma ve atkılarıyla Yenikapı’yı kırmızı yeşile boyadı.