Yeşil Sol Parti’den Beyoğlu’nda müşahit çağrısı

HDP Beyoğlu İlçe Eş Başkanı Sultan Gürbey halen müşahit eksiklerinin olduğunu, seçim günü dahi insanların müşahit olabileceğini belirterek, yurttaşların Yeşil Sol Parti ilçe binalarına gelerek müşahit olabileceğini söyledi.

Seçimlere son üç gün kala seçim güvenliğine yönelik çalışmalara hız verildi. ANF’ye değerlendirmelerde bulunan HDP Beyoğlu İlçe Eş Başkanı Sultan Gürbey, Beyoğlu’nda çalışmaların hızla devam ettiğini belirterek, Beyoğlu’nda oylarının artacağını söyledi.

Beyoğlu’nun çok sayıda mahallesi olan kozmopolit bir ilçe olduğunu söyleyen Sultan Gürbey, 472 sandıkta seçimin yapılacağını, çalışmalar sırasında birçok yurttaşın çalışmalara katıldığını, yeni yüzlerin geldiğini belirtti. Gürbey, “Yeşil Sol Parti olarak Beyoğlu’nun her mahallesinden oy alabileceğimiz bir ilçe burası. Çünkü iktidar partilerine baktığımızda, onların seçmeninin konuşlandığı belli mahalleler var. İsteseler de diğer mahallelerden oy alamıyorlar. Bu, geçmiş dönemdeki seçimlerde de böyle olmuştu ama bizim partimiz böyle değil. Cihangir’den, Firuzağa’dan, Asmalı Mescit’ten, Hacıahmet’ten, Kaptanpaşa’dan hatta AKP’nin en güçlü olduğu Kasımpaşa’dan bile oy alabiliyoruz” dedi.

Seçim çalışmalarının sonlarına yaklaşırken, müşahit eksikliklerinin bulunduğunu belirten Gürbey, seçim günü dahi yurttaşların müşahit olabileceğini, Yeşil Sol Parti yetkililerinin seçim günü, okul önlerinde müşahit kartı verebildiklerini belirtti. Gürbey, müşahitler konusunda şunları söyledi, “Son güne kadar müşahit olmak isteyen tüm seçmenimize buradan da çağrımız olsun. Sandık başında görev almak isteyen herkes seçim gününe kadar bunu yapabilir.”

Gürbey, Yeşil Sol Parti’nin İstanbul’da hedeflerinin gerçekçi hedefler olduğunu, 2018 seçimlerinde Beyoğlu’nda 3. Parti olan HDP’nin oy oranının artacağını belirterek, şunları ekledi: “Net bir şekilde gördüğüm bir fark var ki; insanlar bu seçime hazırlar. Bu seçimi bekliyorlar gerçekten. Bunun da sandığa bir yansıması olacaktır. Hem 2. Bölge’de hem de İstanbul’un genelinde vekil sayımızı yükselteceğiz gibi duruyor. Mutlaka oranımız 2018’e göre yükselecek.”