Yeşil Sol Parti’nin seçim maratonu sürüyor

Seçimlere 3 gün kala seçim çalışmalarını daha da sıklaştıran Yeşil Sol Parti’yi halk, çözümün adresi olarak gördüklerini belirtti.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) seçim çalışmalarını kentlerde, ilçelerde ve köylerde sürdürmeye devam ediyor. 

MÛŞ

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Mûş milletvekili adayları, seçim çalışmaları kapsamında Muş kent merkezinde konvoy ile tur attıktan sonra Halkların Demokratik Partisi (HDP) il binası önünde halk buluşması gerçekleştirdi.

Halk toplantısında konuşan Yeşil Sol Parti Mûş Milletvekili adayı Serhat Dursun, Yeşil Sol Parti’nin amacının AKP-MHP iktidarını yenmek olduğunu söyledi. Dursun, Mûş halkının tek alternatif olarak Yeşil Sol Parti’yi gördüğünü ve bu iradeyle üç sıfır yaparak AKP’yi Mûş’ta temizleyeceğini belirtti. 

Yeşil Sol Parti adaylarından Sümeyye Boz ise tarihi seçime sayılı günler kaldığını belirterek, “Süremiz çok az kaldı, ama inancımız ve gücümüz de daha çok arttı. Kürt halkı gücünü sandıkta göstererek, seçimi kazanacaktır” dedi. 

Kürt halkının kararını verdiğini ve seçim günü oylarının net olduğunu belirten adaylardan Sezai Temelli de, halkın Kürt düşmanlığı yapan iktidarı 14 Mayıs'ta devireceğini söyledi.  Tüm Türkiye halkları kararını verdiğini dile getiren Temelli, "Çözümsüzlüğü yaratanlar şunu iyi bilsinler ki yolun sonu göründü, bu yol bitti. Şimdi yeni bir yol var, o da üçüncü yoldur. Hepimizin yolu açık olsun” ifadesini kullandı. 

AYDIN 

Yeşil Sol Parti milletvekili adayları Ebru Günay, Rojin Tanhan Doğan ve Sinan Çakmakçı ve beraberindeki partililer, Germencik ilçesi Oraklar Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan fabrikalardaki işçileri ziyaret etti. Adaylar, işçilerin yaşadığı zorlukları ve sorunları dinledi.  

Ziyaretlerde konuşan Rojin Tanhan Doğan, Aydın'daki üretimde kadın emeğinin olduğunu, ancak yönetimde kadınların temsil edilmediğine dikkat çekti. Doğan, "Aydın'ı artık kadınlar tesmil etmeli ve sorunları çözmeli. Bu anlamda sizlerden destek bekliyoruz. Aydın'daki kadınların tarla ve fabrikalarda nasıl çalıştığını, 2 kuruş paraya nasıl muhtaç bırakıldığını biliyoruz. O nedenle 2 kadının sizi temsil etmesi için pusuladaki Yeşil Sol Parti'nin ağacının altına mührü basın istiyoruz. Buralardan sizlerin sesi olalım. Kadın mücadelemizi hep birlikte büyütelim" dedi. 

Aday Ebru Günay ise, tarihi ve kritik bir seçim olduğuna işaret ederek, "Bu iktidarı değiştirmek istiyoruz. Kadınların, işçi ve emekçilerin tüm halkların daha huzurlu yaşamasını istiyoruz" diye konuştu. 

MEREŞ  

Kadın Kültür Sanat Edebiyat Derneği (KASED), Zarok Ma ve Ortadoğu Sinema Akademisi Derneği’nden oluşan bir ekip Bazarcix’ta çocuklarla bir araya geldi. Ekip çocuklarla oyun oynayıp, resim çizdirdi. Ardından KASED ve Yeşil Sol Parti Bazarcix İlçe Örgütü, kadınlar için hazırladıkları ve içinde ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu paketleri dağıttı.

Bunun yanı sıra Yeşil Sol Parti Mereş vekil adayları bugün de köy ziyaretlerini sürdürerek, bildiri dağıttı. Bazarcix merkezde stant kuran Yeşil Sol Parti, burada büyük bir ilgiyle karşılaştı. Bazarcixlı yurttaşlar stantın yanına gelerek, partililerle halay çekti.

DÎLOK

Dîlok’ta da seçim çalışmaları köy, mahalle, dernek ziyaretleri ve halk toplantılarıyla sürdü. Şehitkamil ve Şahinbey ilçelerinde tüm Dîlok vekil adayları ve Mereş İl, İlçe yönetiminin katılımıyla halk ve esnaf ziyaretleri gerçekleştirildi. Ellerinde deflerle Gaziler Caddesi ve Turistlik Çarşı’da dolaşan partililer, yurttaşların büyük ilgisiyle karşılaştı. Bildiri dağıtarak dolaşan vekil adayları, yurttaşlardan 14 Mayıs için destek istedi. Yurttaşlar Yeşil Sol Parti’yi sorunların çözümü olarak gördüğünü ve bu nedenle değişim için oylarını Yeşil Sol Parti’den yana kullanacaklarını belirtti.

Bunun yanı sıra kadın vekil adayları, Şahinbey İlçesi’nde bulunan Ocaklar Mahallesi’nde kadınlarla bir araya geldi. Yaşadıkları sorunları aktaran kadınlar, Yeşil Sol Parti’nin kadın partisi olduğunu ve bu nedenle sorunların çözümü noktasında kendilerine güvendiklerini kaydetti.

SEMSÛR

Yeşil Sol Parti, seçim çalışmaları kapsamında milletvekilli adayları Ali Kenanoğlu, İzzet Karadağ, Yüksel Yücedağ,  Bülent Çınar ve Meryem Ceritli’nin katılımıyla Kolik (Kahta) ve Bêhiştî (Besni) ilçesine bağlı köyleri ziyaret etti. Kolik ilçe binasında bir araya gelen milletvekili adayları ilçedeki esnaf, tekstil işçileri ve köyleri ziyaret etti. Ziyaretlerde halkın sorunlarını dinleyen heyet, sorunların çözümü için vatandaşların görüşlerini aldı. Ziyaretlerde heyet broşür dağıtarak, Yeşil Sol Parti'nin çalışmalarını anlattı.

Milletvekili adayları Meryem Ceritli ve Bülent Çınar, heyetleriyle birlikte seçim çalışmalarını Behiştiye köylerinde sürdürdü. Köylerdeki vatandaşların sorunlarını dinleyen adaylar, meclise gitmeleri halinde sorunlarını gündeme taşıyacaklarını söyledi. Köylerde bildiri dağıtarak Yeşil Sol Partinin çalışmalarını anlatan heyet, köyleri Yeşil Sol Parti’nin bayraklarıyla süsledi.