Yeşil Sol'un Wan adayları, oy kullanmaya ve sandıkları korumaya çağırdı

Yeşil Sol Parti Wan adayları, oy kullanmaya ve sandıkları korumaya çağırdı, "Bu iktidar gidecek. İktidara öfkemizi sandıklarda gösterelim" dedi.

Yeşil Sol Parti Wan milletvekilleri adayları Gülcan Kaçmaz, Zülküf Uçar, Taylan Ertaş, Mahmut Dindar, halkı AKP-MHP iktidarına karşı sandıklara çağırdı.


Gülcan Kaçmaz, gece gündüz çalışmalarının sürdüğünü, önceden kendilerine oy vermeyen kesimlere de gittiklerini belirtti. Kaçmaz, "Daha önce çok da oyunu alamadığımız kesimlerdeki yaklaşımları görünce umutlandık" dedi. Kaçmaz, "Atmosfer çok iyi. 7 Haziran'ı aşan bir atmosferle karşı karşıyayız. İnsanlar onuruna, hakikate sahip çıkacağını söylüyor. Bugünkü Beşyol Meydanı'ndaki final mitingine de bekliyoruz" diye belirtti.

Kaçmaz, "Bir oy her şeyi değiştirebilir. Hem oy kullanmaya hem de sandığı korumaya çağırıyoruz. Biliyorsunuz, 15 Mayıs Kürt Dil Bayramı, iki bayramı birlikte kutlayacağız" dedi.


'HEDEFİMİZ 8-0'

Zülküf Uçar, "Wan'da amacımız 8-0. Olmayacak bir şey değil. Mecliste de 100 vekili hedefliyoruz. Halkın değişim talebi var, değişime dair büyük umudu var ve bu sandığa yansıyacak. Bu iktidar gidecek" dedi.

Uçar, "Herkes öfkesini sandığa gidip oyunu kullanarak göstermeli. Ardından sandığa çıkılması gerekiyor. Vatandaşın kullandığı oya sahip çıkma hakkı vardır" diye belirtti.

'HERKES SANDIĞA GİDİP GELECEĞİNİ BELİRLEMELİ'

Taylan Ertaş da Wan'daki işsizliğe, esnafın sorunlarına, kadınların beklentilerine dikkat çekti.

Ertaş, hukuksuzluğun ekonomik, sosyal, kültürel ve siyasal çöküşe yol açtığına dikkat çekti. Ertaş, artık hukuksuzluğun Kürtlerin ardından tüm ülkeye yayıldığını da belirterek, AKP-MHP'nin tabela partisi olması gerektiğini söyledi. Ertaş, "Geleceği garanti altına almak için sandığa gidilmeli. Sistem bu haliyle devam ederse her şey daha kötü olacak. Ekonomik kriz de katbekat büyüyecek. Herkesin sandığa gidip geleceğini belirlemesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

'GÜZEL GÜNLER YAŞAYACAĞIZ'

Mahmut Dindar, insanların değişim istediğini kaydederek, "AKP-MHP'nin gerçek yüzünü tüm halk gördü. Menfaat ilişkileri dışında kimse bu iktidara oy vermez. Çok güçlü Meclise gireceğimizi düşünüyorum" dedi.

Dindar, "Bu ülkenin geleceği için, ikinci bir baharı yaşayacağız. Halkımıza güveniyoruz. İnşallah, yakında güzel günler yaşayacağız" dedi.