Çatışma alanında yeni bir gerilla devresi tamamlandı

Türk devletinin işgal saldırılarında bulunduğu Güney Kürdistan’ın Bradost bölgesinde yeni bir gerilla eğitim devresi tamamlandı.

Bradost bölgesindeki gerilla devresi “Şehit Hemze Yeni Savaşçı Devresi” adıyla yapıldı. Gerilla adayları, devredeki eğitimlerini tamamladıktan sonra askeri bir tören düzenlendi.

Törende yapılan konuşmalarda Şengal’de 15 Ağustos’ta Türk saldırısında hayatını kaybeden Êzidî Koordinasyonu ve KCK Yürütme Konseyi üyesi Zeki Şengali ile 11 Ağustos’ta Dersim’de hayatını kaybeden HPG komutanlarından Atakan Mahir’e bağlılık sözü verildi. Devrede mezun olan savaşçılar da teker teker, mücadele sözlerini yinelerken, mezuniyet diplomalarını aldılar.

Törenden sonra kutlama yapıldı. Stran, şiir ve halayların yer aldığı kutlamada Koma Awazên Çiya grubu sahne aldı.

Yeni savaşçılar arasında Simko Kerboran da vardı. Bir süre önce Türk devleti ve medyası, Kerboran’ın bir çatışmada hayatını kaybettiğini iddia etmişti. Kerboran’a göre, devlet kurumları bir DNA oyunu ile ailesine yönelik psikolojik savaş yürüttü. Kerboran, “Ama şimdi Türk devleti bu durumu (yaşadığımı) öğrendi ve çılgına döndü. Ben hem yaşıyorum hem de bir devre daha çoğaldık” diyor.

Çatışmaların yoğun yaşandığı bir alanda eğitim devresi yapılmasının ciddi bir risk oluşturduğu yönündeki bir soru üzerine Kerboran, “Biz savaş durumu nedeniyle eğitimlerimize ve büyümeye ara veremeyiz” diye konuşuyor.