İsrail’in Suriye’deki saldırılarında 23 ölü

İsrail’in Suriye’de Şam rejimi ve ittifakı İranlı güçlere ait mevzilere yönelik saldırılarında 16’sı yabancı savaşçı olmak üzere 23 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin saldırılara ilişkin verdiği bilançoya göre, İsrail saldırılarında 16’sı “Suriyeli olmayan”, toplam 21 savaşçı ve iki sivil öldü.

Saldırılar Salı gecesi düzenlendi. Çarşamba sabahı bir açıklama yapan İsrail ordusu, Suriye rejim güçleri ve İranlı El Kudüs güçlerinin mevzilerine karşı “büyük çaplı” hava saldırıları düzenlediklerini belirtti.

Yazılı açıklamada, “İsrail ordusuna ait savaş uçakları İranlı El Kudüs güçleri ile Suriye ordu güçlerinin 10 dolayındaki askeri hedeflerini vurdu” denildi. Hedef alınan noktalar arasında karadan havaya füzeler, genel karargahlar, depolar ve askeri üslerin bulunduğu belirtildi.

İsrail ordusu, Suriye üzerinden yapılacak roket atışlarından Şam hükümetini sorumlu tutacaklarını belirtti.

İsrail ordusu geçen hafta Gazze Şeridi’nde de İslami Cihad örgütüne yönelik şiddetli hava saldırıları düzenlemişti. Eş zamanlı olarak Şam’da İslami Cihad’ın yöneticilerinden Ekrem Acuri’nin evine de hava saldırısı yapılmıştı. İsrail bu saldırıya ilişkin yorum yapmamıştı. Saldırıda Ekrem Acuri’nin oğlu dahil iki kişinin ölümüne yol açmıştı. Gazze’de ise İslami Cihad’ın komutanı Baha Ebu El Ata, İsrail saldırısında öldürülmüştü. Gazze’ye saldırılarda iki gün içinde toplamda 34 kişi ölmüş, 110 kişi yaralanmıştı.