Şemdinli’de eylem, Dersim ve Muş’ta operasyon

HPG, Şemdinli’de düzenlenen eylemde 2 askerin öldürüldüğünü duyurdu.

HPG Basın İrtibat Merkezi tarafından yapılan açıklamada, Dersim ve Muş’ta Türk devleti tarafından başlatılan operasyonlara ilişkin bilgi verildi.

HPG sitesinde yer alan açıklama şöyle:

ŞEMDİNLİ’DE 2 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 20 Ağustos günü saat 20.30 sularında Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ilçesi Govendê alanına bağlı Şehit Serhed mıntıkasında konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman askerlerinin isabetli bir şekilde vurulduğu bu eylemde 2 asker öldürülmüştür.

DERSİM’DE OPERASYON VE ORMAN YANGINI

18 Ağustos günü işgalci TC ordusu Dersim merkeze bağlı Xaçali, Rengül ve Ballı Mezra çevresinde geniş kapsamlı bir operasyon başlatmıştır. İnsansız hava araçları ve kobra tipi helikopterlerin desteğiyle başlatılan bu operasyon aynı gün geri çekilmiştir. İşgalci TC ordusu operasyon esnasında alandaki bir çok ormanlık bölgeyi bilinçli bir şekilde yakmıştır. Alandaki yangın halen devam etmektedir.

MUŞ’TA SONUÇSUZ OPERASYON

18 Ağustos günü akşam saatlerinde işgalci TC ordusu Muş’a bağlı Şehit Amed ve Şehit Axin alanında bir operasyon başlatmıştır. Bu operasyon 20 Ağustos günü sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir.’’