ABD'de benzeri görülmemiş yangınlar

ABD'nin batısı benzeri görülmemiş yangınlarla boğuşuyor. Oregan'da yarım milyon kişi tahliye edildi. Kaliforniya, Oregan ve Washington'da son 24 saatte 15 kişi hayatını kaybetti.

Oregan eyaletinde Perşembe günü yarım milyon kişi yangınlar nedeniyle tahliye edildi. Ülkenin tüm batı yakası benzeri görülmemiş yangınlarla mücadele ediyor. Yerel yetkililer, önümüzdeki günlerde can kayıplarının artmasından endişe ediyor.

Son 24 saat içerisinde Kaliforniya, Oregan ve Washington eyaletlerinde en az 15 kişi hayatını kaybetti. Bazı bölgelere erişim imkansız görünüyor.

İtfaiye ekipleri, Oregan genelinde 365 bin hektar alana yayılan orman yangınları ile mücadele ettiklerini bildirdi. Eyalette en az 5 kent önemli oranda yandı.

Kaliforniya'nın kuzey batısında " August Complex Fire" adı verilen 37 noktadaki yangınlar Perşembe gününden itibaren, bu eyalet tarihinin en yaygın orman yangınları olarak değerlendirildi. Bu eyalette itfaiyecilere göre 360 hektar alan kül oldu.

Yangınlar kuzeyde Washington eyaletinde, Kanada ile olan sınırdan Meksika ile olan sınırdaki San Diego'ya kadar yayıldı. Washington eyaletinde vali Jay Inslee'ye göre 200 bini aşkın hektar yandı. Vali, iklim değişikliklerinin yol açtığı bir felaket olduğu tepkisinde bulundu.