Anter Dersim şehit düştü

Kürt devrimci Kazim Ergün (Anter Dersim) Rojava’da geçirdiği kalp krizi sonucu şehit düştü.

Kürdistan Özgürlük Hareketi saflarında onlarca yıl mücadele veren Kazım Ergün (Anter Dersim) Kuzey ve Doğu Suriye’de 11 Kasım günü geçirdiği kalp krizi sonucu şehit düştü.

Özgürlük Hareketi için uzun yıllar emek verdi. Anter Dersim, Kuzey Kürdistan, Türkiye metropolleri, Avrupa, Maxmur ve en son Kuzey ve Doğu Suriye’de büyük bir mücadele pratiğinin sahibi oldu.

Anter Dersim uzun soluklu özgürlük mücadelesinin son durağı olan Kuzey ve Doğu Suriye’de mücadelesini sürdürürken kalp krizi geçirdi. Hastaneye kaldırılan Anter Dersim doktorların tüm müdahalelerine rağmen 11 Kasım günü şehit düştü.

MÜCADELEYLE ÖRÜLMÜŞ BİR YAŞAM

1969 yılında Dêrsim’de dünyaya gelen Anter Dêrsim, 1988 yılında İstanbul’da tanıştığı Kürdistan Özgürlük Hareketi’ne büyük hizmetler verdi.

Mahsum Korkmaz Akademisi’nde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın verdiği eğitimi tamamladıktan sonra yeniden Bakurê Kurdistan’a dönen Anter Dersim, Türk devleti tarafından esir alındı. Bir süre zindanda kaldı. Zindanı bir okula dönüştürerek devrime hizmet etmeye devam etti.

Zindandan çıktıktan sonra da kaldığı yerden mücadelesine devam etti. Türk devletinin tehditleri ve baskıları sonucu Avrupa’ya gitmek zorunda kaldı. Avrupa’da aynı moral ve heyecanla çalışmalarına devam etti.

MÜCADELE ÖNÜNDE ENGEL TANIMADI

Evli ve 2 çocuk sahibi olmasına rağmen Almanya ve birçok Avrupa ülkesinde Kürt ve Kürdistan davasına büyük bir sahiplenme ile hizmet etmeye devam etti. Yürüttüğü mücadele nedeniyle yeniden zindana konuldu. Türkiye’deki zindanlarda gösterdiği direnişi Avrupa zindanlarında da sürdürdü.

KÜRDİSTAN’A YOLCULUK

Zindandan çıktıktan sonra daha büyük bir kararlılıkla özgürlük mücadelesini sürdürdü. Bir süre Kürdistan dağlarına gitti, oradan da Şehit Rûstem Cûdî Kampı’na geçerek örgütleme çalışmaları yaptı.

DAİŞ ve Türk devletinin tehditlerinin yükseldiği dönemde Rojava’yı yakından takip eden Anter Dersim, Kobanê direnişi sırasında Rojava’ya geçti. Birçok alanda mücadeleye öncülük etti. Son olarak Demokratik Birlik Partisi (PYD) çalışmalarına katıldı.

Rojava Devrimi’nin başarısı için her an mücadele halindeydi. Halkı devrime kenetlemek için büyük çaba gösterdi.

Rojava’da mücadelesini yürüttüğü sırada 11 Kasım 2021 günü kalp krizi geçirerek şehadete ulaştı.

Şehit Anter Dersim yarın Qamişlo’da törenle son yolculuğuna uğurlanacak.