Caggins: QSD ile ortak çalışmalarımız sürüyor

DAİŞ Karşıtı Koalisyon Sözcüsü Albay Myles Caggins, DAİŞ’e karşı mücadelede QSD ile ortak çalışmalara devam edeceklerini söyledi.

QSD Sözcüsü Kino Gabriel, QSD Basın Sözcüsü Mustafa Bali ve DAİŞ Karşıtı Koalisyon Sözcüsü Albay Myles Caggins bugün, Hesekê-Til Temir arasındaki bölgede bulunan Uluslararası Koalisyon üssünde ortak basın toplantısı düzenledi. Caggins, DAİŞ’e karşı verilen mücadelede şehadete ulaşan 11 bin şehidi anarak, “QSD’nin dünya barışı için verdiği emekleri unutmayacağız” dedi.

DAİŞ’in gizli hücre yapılanmalarına karşı QSD ile ortak eylem koordinasyonu hakkında görüşmelerin devam ettiğini söyleyen Caggins, “DAİŞ’in maddi ve ideolojik olarak bitirilmesi için ortağız. Çünkü DAİŞ’in maddi olarak bitirilmesi ideolojik olarak bitirilmesi anlamına gelmiyor. Bunun için Dêrik’ten Derazor’a QSD ile süreklilik arz eden güçlü ilişkilerimizi sürdürüyoruz” diye konuştu.

Caggins, 400’ü aşkın DAİŞ ve El Nusra çetesinin Türk devleti ile birlikte Kuzey ve Doğu Suriye’ye saldırmasına ilişkin ise şunları söyledi: “Başlıca görevimiz DAİŞ’in bitirilmesi. Bununla birlikte Kuzey ve Doğu Suriye’deki savaşta Türkiye’nin yanında yer alanlar hakkında bilgiler topluyoruz.”

Güçlerinin konuşlanmasına ilişkin ise Caggins, görevlerinin sınır güvenliği olmadığını belirterek başlıca görevlerinin DAİŞ’in bitirilmesi olduğunu tekrarladı. Caggins, “Güçlerimizi sınırdan çektik ve Hesekê ile Dêrazor bölgesine yerleştik” diye konuştu. M4 yolunun kullanılmasına dair sorulan soruya ise Caggins, M4 yolunu QSD aracılığıyla kullanacaklarını, ancak QSDnin kendilerini savunamaması durumunda ise başka güçlerle koordineli bir şekilde bu yolu kullanacaklarını kaydetti.

BALİ: TUTUKLU DAİŞ’LİLERİN GÜVENLİĞİNDEN TÜM DEVLETLER SORUMLU

QSD Basın Sözcüsü Mustafa Bali ise DAİŞ’li tutuklulara ilişkin gelen soru üzerine, tutukluların bulunduğu cezaevlerinin evlerden cezaevlerine dönüştürüldüğünü, gerekli güvenlik önlemlerinin alındığı cezaevlerinin mevcut olmadığını söyledi. Tutuklu bulunan yabancı uyruklu DAİŞ çetelerinin yaklaşık 60 dünya devletinin vatandaşı olduğunu belirten Bali, bu tutukluların güvenlikleri ve gerekli taleplerden sadece ABD’nin değil tüm bu devletlerin sorumlu olduğunu söyledi.

Dünya standartlarında cezaevlerinin kurulması çağrısı yapan Bali, “Tutuklu çetelerin büyük bölümü suçlarını ve suç ortaklarını itiraf etmeye başladı. Ancak aynı odada 100 kişinin kaldığı bir cezaevinde infazların yaşanmasından kaygılanıyoruz” dedi.