Doğu Karadeniz’de sel ve heyelan

Ordu, Artvin ve Rize'de sağanak yağışlar sel ve heyelanlara yol açtı.

Doğu Karadeniz’de dün öğle saatlerinden itibaren etkisini göstermeye başlayan sağanak yağışlar Ordu, Artvin ve Rize'de sel ve heyelanlara neden oldu. Artvin’in Yusufeli ilçesine bağlı Sebzeciler ve Yeniköy mahallelerinde yaşanan toprak kaymaları sonucu Artvin-Erzurum karayolu trafiğe kapandı.

Şiddetli yağış nedeniyle yamaçtan kopan kaya parçaları ve toprak birikintisinin sürüklenmesi sonucu ulaşıma kapanan karayolunda temizlik çalışmalarına başlandı. Uzun uğraşlar sonucu tek şeritle yeniden trafiğe açılan karayolundaki temizleme çalışmaları halen devam ediyor.

 DERELER TAŞTI

Rize’de ise kent genelinde etkili olan yağışlar birçok bölgede heyelanlara neden oldu. Güneysu ilçesindeki Salarha Vadisi'nde bulunan dere debisinin yükselmesi sonucu karayoluna taştı. Merkeze bağlı Muradiye beldesinde de şiddetli yağış sonucu heyelan yaşandı. Toprak kayması nedeniyle tehlike altında olan evlerde yaşayanlar güvenlik amacıyla tahliye edildi.

Ordu’da da dünden bu yana devam eden sağanak yağışlar Korgan, Kabadüz, Çamaş ve Perşembe gibi birçok ilçede heyelanlara ve su taşkınlarına neden oldu, yollarda su birikintileri oluştu. Perşembe ilçesinde şiddetli yağışlar sonucu Ramazan, Alçakbel ve Mersin mahalleleri bağlantı yolu üzerinde heyelanlar yaşandı.

 Kabadüz-Ordu karayolunda seyir halinde olan araçlar ise yağışın etkisiyle Karakiraz mevkisinde oluşan taşkın sebebiyle yolda mahsur kaldı.

Yine Korgan ve Çamaş ilçelerinde aşırı yağışların getirdiği çöpler yolların kapanmasına neden oldu. Yağışın sürdüğü bölgede yaşanan heyelan ve su taşkınlarında can kaybı yaşanmazken, ekiplerin hasar oluşan noktalarda iş makinesiyle çalışmalara başladığı belirtildi.

BİNA TAHLİYE EDİLDİ

Ünye ilçesinde etkili olan sağanak yağış sonucu Gölevi Mahallesi’nde yer alan 36 dairenin bulunduğu bir binanın istinat duvarında hasar oluştu ve bina hemen tahliye edildi. Yunus Emre Mahallesi’ndeki Küçük Sanayi Sitesi’nde ise bazı işyerlerini su basarken, işyeri sahipleri ve belediye ekipleri suyu boşaltmak için çaba harcadı. İlçenin ortasından geçen Tabakhane Deresi’nin su seviyesinin yükselmesine karşı ise gerekli tedbirler alındı.