Efrin Direnişi 37’nci günde: CANLI BLOG

Efrin’e yönelik insanlık dışı saldırılar 37 gündür devam ediyor. Birçok sivil yerleşim alanı bombalanıyor. Cephelerdeki çatışmalar giderek şiddetleniyor. Gelişmeleri anlık olarak bildiriyoruz.

22:41

İşgalci Türk ordusu, Efrin’in Şiyê ilçesine bağlı Angalê ve Senarê köylerini kobra tipi helikopterlerle tarıyor.

21:16

8 asker-çetenin öldürüldüğü eylemin görüntüleri yayınlandı

YPG/YPJ savaşçıları Efrin’in Cindirêsê ilçesine bağlı Hecîlerê köyünde işgalci güçleri vurdu. 8 çete ve askerin öldürüldüğü eylemin görüntüleri yayınlandı.

 

20:23

 İşgalci Türk ordusuna ait savaş uçakları Şiye ilçe merkezi ve çevresini bombalıyor.

20:19

Raco’nun Hec Xelîl köyünü top atışları ile bombalayan işgalci Türk devleti, 60 yaşındaki Şukrî Cehîka’yı ağır yaralandı.

 

19:18

Türk savaş uçakları Raco’yu bombaladı. Bombardımanda Suriye ordusuna bağlı Halk Güçleri’nden 2 savaşçı yaşamını yitirdi, 3 savaşçı da yaralandı. İşgalci Türk ordusuna ait savaş uçakları, Raco'nun Hesendêra köyünü de bombaladı.

16:47

QSD Basın Merkezi, son 24 saatte Efrin’de en az 44 Türk askeri ve çetesinin öldürüldüğünü, işgalcilere ait 2 aracın imha edildiğini açıkladı.

https://anfturkce.net/rojava-surIye/efrin-de-son-24-saatte-44-asker-ve-cete-oelduerueldue-103855

16:20

YPG/YPJ savaşçıları Efrin’in Cindires ilçesine bağlı Heciler köyünde işgalci Türk ordusu ve ona bağlı DAİŞ-El Nusra çetelerine yönelik bir eylem gerçekleştirdi. Eylem 8 asker ve çete öldürüldü.

15:54

Çağın Direnişi’nde şehit düşen 17 kişi binlerce kişinin katıldığı kitlesel bir tören ile Şehit Avesta Xabur şehitliğinde toprağa verildi.

 

14:23

Şera ilçesine bağlı Meydanke nahikeysine bağlı Naza köyü mıntıkası Türk savaş uçakları tarafından bombalanıyor. 

14:20

Efrin’e yönelik işgal saldırıları 37’nci gününde sürüyor. Alınan bilgilere göre, işgalci Türk ordusu ve çeteleri Cindirêsê ilçe merkezine ve köylerine top atışları yapıyor.

Ayrıca Raco’nun Meydan Ekbes köyünde de QSD savaşçıları ile Türk ordusu ve çeteleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

14:15

QSD açıklamasında, Türk devletinin DAİŞ barbarlığını geride bıraktığı belirtildi ve sivillerin hedef alınmasına ilişkin ilgili kurumlara soruşturma çağrısında bulundu.

QSD açıklaması şöyle:

“Efrin halkımızın işgalcilere karşı direniş ısrarı artarken, işgalci Türk devleti ve çetelerinin de sivillere yönelik terörü ve barbarlığı da sürüyor.

22 Şubat’ta Çağın Direnişi’ne destek olmak ve terör vahşetini kınamak için Kuzey Suriye’deki tüm kesimlerin olduğu bir sivil konvoy Efrin’e geldi.

Türk devleti ve çeteleri Efrin’e gelen konvoyu doğrudan top atışlarına tuttu ve bir genç şehit oldu, 12 yurttaş da yaralandı.

Her zamanki gibi hakikatleri tersine çevirmeye çalışan Türk devleti yetkilileri ekranlara çıkarak konvoyun sivil değil, askeri olduğunu iddia ediyorlar. Bu iddialar Türk cumhurbaşkanı ve Türk ordusu komutası tarafından ileri sürüldü.

Herkes, tüm basının gözleri önünde geçen konvoyda sivillerin olduğunu biliyor. Sivil konvoyun Türk devleti tarafından bombalanmasının sivillere karşı barbarlığını bir kez daha göstermektedir. Türk ordusunun sivilleri öldürmesi ve cenazelerle oynaması DAIŞ barbarlığını bile geçmektedir.

Tüm kamuoyuna ve ilgili kurumlara Türk devletinin suçlarına ilişkin soruşturma başlatması çağrısı yapıyor, QSD olarak soruşturmada yardımcı olmaya hazır olduğumuzu belirtiyoruz.”

 

 

13:53

TEV-DEM, Müslim’in gözaltına alınmasını kınadı, halka çağrı yaptı

Rojava Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM), Salih Müslim’in Çekya’nın başkenti Prag’da gözaltına alınmasını protesto etti.

 

13:46

Çağın Direnişi’nde şehit düşen 11 savaşçının kimliği açıklandı

QSD Basın Merkezi, Efrîn’de yürütülen Çağın Direnişi şehitlerinin kimliğini açıkladı.

 

11:20

YPG/YPJ savaşçıları dün akşam Ezaz’ın Merine köyü çevresinde işgalci Türk devletine karşı  eylem düzenledi.

Eylemde çok sayıda Türk askeri ve çetesi öldürülürken çok sayıda asker ve çete de yaralandı.

YPJ Genel Basın Merkezi, düzenlenen eyleme ilişkin görüntüleri yayınladı.

 

10:45

Erdoğan’ın çocuklarla ölüm şovu, peki ya Efrin!

Erdoğan kürsüde 5 yaşındaki kız çocuğuna ölümü işaret ederken, tam da aynı saatlerde korkudan gözyaşlarına boğulan kız çocuğunun yaşıtı İbrahim Reşid Efrin’de Türk ordusu tarafından katledildi.

 

10:42

YPG: BM’nin kararına uyacağız!

YPG, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK)’nin Suriye için aldığı bir aylık ateşkes kararına uyacağını deklare etti.

 

10:41

Salih Müslim, Türkiye’nin istemi üzerine Prag'da gözaltına alındı

PYD Eski Eşbaşkanı ve TEV-DEM Dış İlişkiler sorumlusu Salih Müslim, Çekya’nın başkenti Prag’da Türkiye’nin şikayeti üzerine gözaltına alındı.

 

09:07

Erfin'de Türk savaş uçakları gece saatlerinde birçok noktayı bombaladı. Saldırıların sonuçlarına ilişkin net bilgi edinilemedi. 

09:06

 

09:06

 

09:05

 

09:05