Efrin’e saldıran çeteler İdlib’de vuruldu: 5 ölü

Zeytin Gazabı Eylem Odası savaşçıları tarafından İdlib’in güney kırsalında düzenlenen eylemlerde 5 işgalci çetenin öldürüldüğü bildirildi. Öldürülen çetelerin Efrin işgalinde rol aldıkları belirtildi.

Zeytin Gazabı Eylem Odası, düzenlenen iki eyleme dair yazılı açıklamada bulundu. Açıklamaya göre, 9 ve 10 Temmuz’da düzenlenen eylemlerde öldürülen çetelerin görevleri ve isimleri yer alıyor.

Açıklama şöyle:

“Güçlerimizin 9 Temmuz’da düzenlediği birinci eylemde Feyleq El-Şam çete grubununun Îbrahîm Ebdullrezaqi isimli üyesi hedef alındı. Motosikletle hareket halinde olan çete üyesi güçlerimiz tarafından yapılan takip sonrası söz konusu çete Efrîn halkına yönelik işkence ve saldırılarından dolayı cezalandırılmıştır.

Savaşçılarımızın ikinci eylemi ise 10 Temmuz günü içinde 4 Feyleq El Şam çete grubunun bulunduğu bir askeri araca yönelik olmuştur. Savaşçılarımız tarafından hedef alınan araçtaki Hisên Îbrahîm Mustefa, Mihemed El-Kermo, Eymen El-Xalid ve Xezwan El-Hisên isimli çeteler öldürülmüştür.

Söz konusu eylemler İdlib’in güney kırsalında gerçekleşmiştir. Bu da Türk devleti ve ona bağlı çete gruplarının halkımıza yönelik işgal, zulüm ve baskılarının olduğu her yerde var olduğumuzun kanıtıdır. Bir kez daha Efrîn işgalinde yer alan, halkımıza hakaret eden, malına mülküne göz koyan herkesten hesap soracağımızın sözünü yineliyoruz. Efrîn sabret, intikam yakındır.”