Fransa’da saldırı: Saldırgan poliste fişlenmiş-YENİLENDİ

Fransa’nın Strasbourg şehrinde bir kişinin çevreye ateş açması sonucu yaşamını yitirenlerin sayısı en az 2 olarak verilirken, saldırganın adli suçlardan dosyasının olduğu ve poliste ‘fişlendiği’ öğrenildi.

Saat 20.00 dolaylarında kent merkezindeki Place Kleber’de çevreye ateş açılan saldırıda en az 2 kişi hayatını kaybederken, 6’sı ağır olmak üzere 11 yaralının olduğu duyuruldu. Dernieres Nouvelles d’Alsace (DNA) gazetesi ise, hastane kaynaklarına dayandırdığı haberinde en az 4  kişinin hayatını kaybettiği bilgisini paylaştı.

Saldırıdan sonra Sentinelle Operasyonu kapsamında görev yapan askerlerce vurulduğu öğrenilen saldırgan olay yerinden kaçmayı başardı. Ancak saldırganın 1 kilometre kadar ötedeki Neudorf semtine kaçmış olduğundan şüphelenilirken, polis birliklerinin operasyonu devam ediyor. Bölge üzerinde helikopterler eşliğinde devam eden operasyon esnasında silah sesleri duyuldu.

Kimi kaynaklar, Strasbourg Belediye Binası’na yakın olan bölgede saldırganın kıstırıldığı bilgisini paylaşıyor.

Strasbourg’a gelen İçişleri Bakanı Christoph Castaner, saldırganın adli vakalardan dosyasının olduğunu söyledi.

Her ne kadar saldırganın basit suçlar işlediği düşünülse de, radikalleşme eğilimi gösterenlerin yer aldığı ‘S’ koduyla fişlendiği bildiriliyor. Daha önce benzeri saldırılar düzenleyen DAİŞ veya diğer çete gruplarının da özellikle adli suçlar işleyen kişileri bu tür saldırılarda kullandıkları biliniyor.