HPG, Ağrı’da kalekol bulunan bir tepeyi düşürdü

HPG ve YJA Star gerillaları, bir çok bölgede “devrimci hamleler” kapsamında askeri hedefleri vurdu. Ağrı’da bir kalekol ve tepeyi vurarak tüm mevzileri düşürdü, biri tepe komutanı 20 asker öldürüldü.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), gerillanın bir çok bölgede düzenlediği eylemlere ilişkin açıklamada bulundu. Açıklamada Doğubayazıt, Kağızman, Şırnak ve Bitlis’teki gerilla eylemlerine ilişkin detaylar yer aldı.

Ağrı’da son zamanların en geniş kapsamlı gerilla eylemlerinden biri gerçekleşti. Açıklamaya göre, Doğubayazıt ilçesi sınırlarında bir kalekol ve bulunduğu tepedeki tüm mevziler ateş altına alınarak düşürüldü.

KALEKOL VE TEPEYE ÜÇ KOLDAN EYLEM

HPG-BİM, eylemin detaylarını şöyle verdi: “İşgalci TC ordusu, geçtiğimiz süreçte Ağrı’nın Bazid (Doğubeyazıt) ilçesine bağlı Serêkani karakolu yakınlarında bir tepede konumlanmış ve bu tepede bir kalekol inşa etmiştir. Güçlerimiz sahada başlatılan Devrimci Zafer Hamlesi çerçevesinde 14 Nisan günü saat 13.00’da işgalci güçlerin konumlandığı bu tepeye yönelik geniş kapsamlı bir eylem düzenlemiştir. Tepedeki düşman mevziileri ve kalekol güçlerimizce 3 koldan yoğun ateş altına alınmıştır.

Fedai bir tarzda düşman tepesine doğru yönelmiş ve tüm mevziileri etkili bir şekilde vurmuştur. Tepede bulunan tüm mevziiler güçlerimizce tek tek düşürülmüş ve tepe tümden fethedilmiştir. Bu eylemde biri tepe komutanı olmak üzere 20 düşman askeri öldürülmüş ve çok sayıda asker ise yaralanmıştır. Eylem esnasında güçlerimizin yoğun vuruşlarında çok sayıda asker ise tepeyi bırakıp kaçmıştır. Eylem ardından işgalci TC ordusu kobra tipi taarruz helikopterlerinin desteğinde çok sayıda skorsky helikopterleri ile ölü ve yaralı askerleri tepeden uzaklaştırmıştır.

KAĞIZMAN’DA SABOTAJ: 2 ASKER ÖLDÜ

Bir “devrimci hamle” de Kars’ın Kağızman ilçesinde gerçekleşti. Gerillaların sabotaj eyleminde 2 askerin öldürüldüğü bildirildi. HPG, şu bilgileri paylaştı:

"Nisan günü saat 11.55’te güçlerimiz Devrimci Zafer Hamlesi kapsamında Kars’ın Kağızman ilçesine bağlı Kızıl Kilise alanındaki Girê Reş mıntıkasında operasyona çıkan işgalci TC ordusunun gizli bir birliğine yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Bu eylemde 2 düşman askeri öldürülmüş, 1 asker ise yaralanmıştır."

ŞIRNAK’TA ASKER VE KONTRALAR ÇEMBERE ALINDI

Şırnak’taki devrimci hamle de ise kontra ve askerler çembere alınarak, vuruldu.

Bu eylemde 8 askerin öldüğü bildirildi:

“Şehit Delal Amed ve Besta Şehitleri Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz 16 Nisan günü Şırnak’ın Guzê Kurkê tepesindeki işgalci TC ordusuna yönelik etkili bir eylem düzenlemiştir. Bir süre takibe alınan bu tepedeki kontra ve askerler, 16 Nisan günü saat 08.00’da araziye çıkmıştır. Güçlerimiz araziye çıkan bu düşman birliğini çembere almış ve yakın mesafeden askerleri etkili bir şekilde vurmuştur. Düşman birliğinin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 8 asker öldürülmüş ve çok sayıda asker ise yaralanmıştır. Güçlerimiz düşman cenazelerinin üzerine kadar gitmiş ve işgalci askerlerinin üzerinden 1 adet G3 piyade tüfeği ve 1 adet 60mm’lik havan silahını kaldırmıştır.”

HPG-BİM, eylemden sonraki gelişmeleri ise şöyle aktardı: “Eylem ardından işgalci TC ordusu insansız hava araçları ve atak tipi taarruz helikopterlerinin desteğinde çok sayıda skorsky helikopter ile ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştırmıştır. Aynı gün işgalci TC ordusu saat 10.00 sularında alanda bir operasyon başlatmıştır. Operasyon boyunca işgalci güçler atak tipi helikopterler, obüs ve havan topları ile alanı bombalamıştır. Korucu ve kontraların da katılımı ile gerçekleşen bu operasyon 17 Nisan günü sonuçsuz bir şekilde alandan geri çekilmiştir.

HİZAN’DAKİ ASKERİ OPERASYON SONUÇSUZ GERİ ÇEKİLDİ

11 Nisan günü “işgalci TC ordusunun Bitlis’in Hizan ilçesine bağlı Nanivan alanında gizli birliklerin desteği ile bir operasyon başlattığını” belirten HPG-BİM, şu ayrıntıları verdi: “Operasyonda bir birim gerillamız bir operasyon birliğini fark etmiş ve çatışmaya girmiştir. Etkili bir şekilde vurulan bu düşman birliğindeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Düşman birliğinin vurulmasının ardından işgalci güçler operasyon alanını genişletmiştir. Operasyonda işgalci TC ordusuna ait kobra tipi helikopterler alanı bombalamıştır. Korucu ve kontraların öncülük ettiği bu operasyon 17 Nisan günü sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir.”

DERSİM KIRSALINDA OPERASYON

Dersim kırsalındaki bir operasyon konusunda da bilgi veren HPG-BİM, şunları ifade etti:

“16 Nisan günü saat 15.00’da işgalci TC ordusu Dersim’im Harçik vadisi alanında bir operasyon başlatmıştır. 17 Nisan günü işgalci güçler çok sayıda skorsky helikopter ile alana indirme yapmıştır. Uzuntarla, Keşiş ve Alamut mıntıkalarında arama tarama faaliyeti yürüten işgalci güçler, Uzuntarla mıntıkasında yöre halkının hayvanları için topladığı otları da yakmıştır. Bu operasyon aynı gün saat 17.30 sularında sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir.”