Hakkari, Batman ve Bingöl’de gerilla eylemleri

HPG gerillaları, Hakkari, Batman ve Bingöl’de eylemler düzenlendi. Hakkari’deki eylemde Geliyê Goranıs alanındaki operasyon gücünü 3 gün boyunca denetime alan gerillalar çıkan çatışmalarda, 7 askeri öldürdü.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi, Hakkari, Batman ve Bingöl’de düzenlenen gerilla eylemlerine ilişkin şu bilgileri paylaştı:

“19 Temmuz günü işgalci TC ordusu Hakkari’ye bağlı Geliyê Goranıs alanında gizli birliklerin katılımı ile bir operasyon başlatmıştır. Güçlerimiz operasyonun bir birliğini 3 gün boyunca denetime almış ve 22 Temmuz günü saat 20.00’da bu birliği hedefleyen bir eylem gerçekleştirmiştir. Yakın mesafeden etkili bir şekilde vurulan düşman birliğinden 7 asker öldürülmüştür.

Eylemden sonra kobra tipi taarruz helikopterleri ile alanı bombalayan işgalci TC ordusu, ölü ve yaralı askerlerini skorsky tipi helikopterlerle alandan uzaklaştırmıştır. İşgal operasyonu Geliyê Goranıs ve Berçelan alanlarında halen devam etmektedir.

BATMAN’DA KARAKOL YOLU DENETİME ALINDI

Şehit Azad Farqin ve Şehit Jinda Özgür devrimci hamlesi kapsamında güçlerimiz, işgalci TC ordusunun Batman’ın Kozluk ilçesine bağlı Tımoq karakoluna giden yolu denetim altına almıştır. 21 Temmuz günü saat 18.00’da yol kontrolüne gelen işgalci askerleri hedefleyen güçlerimiz, yakın mesafeden isabetli vuruşlar gerçekleştirmiştir fakat eylemdeki ölü ve yaralı düşman askeri sayısı tam olarak tespit edilememiştir.

Güçlerimiz, 6 Temmuz günü saat 13.40’da Bingöl’ün Yayladere ilçesine bağlı Deştanê köyü alanında işgalci TC ordusu askerlerinin konumlandığı bulunan bir tepeye yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Eylemde tespit edilebilen 1 astsubay ve 1 uzman çavuş öldürülmüş, 1 düşman askeri de yaralanmıştır.

DEŞTA NİHOTKÊ’DE SABOTAJ EYLEMİ

11 Temmuz günü gece saatlerinde işgalci TC ordusu Bingöl’ün Yayladere ilçesine bağlı Qir boğazında İHA’ların desteğinde bir operasyon başlatmıştır. 12 Temmuz günü sabah saatlerinde alanı bombalayan işgalci güçler, saat 11.00’da Qir boğazı çevresinde konumlanmıştır.

Aynı gün saat 15.30’da Deşta Nıhotkê yol ayrımında güçlerimiz operasyonun bir birliği ile çatışmaya girmiştir. Göğüs göğse yaşanan çatışmalarda 3 yoldaşımız kahramanca savaşarak şehadete ulaşmıştır. Çatışmalar esnasında işgalci güçler, kobra tipi helikopterler ile alanı bombalamıştır. Çatışmalardaki ölü ve yaralı düşman askeri sayısı tespit edilememiştir.

Yine aynı gün saat 19.00’da güçlerimiz, işgal operasyonunun bir birliğine yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Eylemdeki ölü ve yaralı düşman askeri sayısı tespit edilememiştir. Operasyon 12 Temmuz günü saat 19.30 sularında geri çekilmiştir.

TÜRK ORDUSU KİMYASAL MADDE İÇEREN BOMBALAR KULLANDI

15 Temmuz günü saat 12.00’da işgalci güçler Yayladere’ye bağlı Qir boğazı, Deştan ve Hozevit köyleri çevresinde bir operasyon başlatmıştır. İşgalci TC ordusu alanı kimyasal madde içeren bombalar ile bombalamış, güçlerimiz ile düşman askerleri arasında çatışmalar yaşanmıştır.

16 Temmuz günü bu operasyonun bir birliği Qir boğazında güçlerimizin hedefi olmuştur. Bu eylemdeki ölü ve yaralı düşman askeri sayısı tespit edilememiştir.

Operasyonda yaşanan çatışmalar ve bombardıman sonucu Şiyar arkadaşımız yaralı bir şekilde düşman güçlerine esir düşmüştür.

Operasyon 16 Temmuz günü akşam saatlerinde geri çekilmiştir.”