Hakkari ve Siirt’te gerilla eylemleri: 9 asker öldürüldü

HPG Basın İrtibat Merkezi, Siirt ve Hakkari’de düzenlenen eylemlerde 9 Türk askerinin öldürüldüğünü açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM) gerilla eylemlerine ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

HPG sitesinde yer alan açıklama şöyle:

ŞEMDİNLİ’DE EYLEM

24 Temmuz günü Şehit Bedran–Şehit Nalin Devrimci Hamlesi çerçevesinde güçlerimiz tarafından Hakkari Şemdinli’ye bağlı Şîkera Spî tepesine bir eylem düzenlenmiştir. 12 mevziinin bulunduğu tepede hedef alınan 6 mevzi ağır silahlarla vurulmuştur. Yapılan vuruşlar sonucunda 3 mevzi imha edilirken bu mevziler içindeki 6 asker öldürülmüş, yaralı askerlerin sayısı ise netleştirilememiştir. Eylem sonrası işgalci Türk ordusu, saat 18.00’e kadar eylem yerini obüs ve havanlarla bombalamıştır.

SİİRT’TE 3 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

24 Temmuz günü Şehit Azad–Şehit Jinda Devrimci Hamlesi çerçevesinde güçlerimiz, saat 08.30’da Siirt Baykan’a bağlı Çirê karakoluna giden bir araca eylem düzenlemiştir. Yapılan pusu eyleminde 50 metreden etkili bir şekilde vurulan sivil araçta işgalci Türk Ordusuna ait 1’i astsubay olmak üzere 3 asker öldürülürken 1 asker de yaralanmıştır. Eylem sonrası işgalci Türk Ordusu, Madora ve Keli Asêh köyü korucuları ile birlikte helikopter desteğiyle alanda operasyon başlatmıştır.

BATMAN’DA PETROL BORU HATTINA SABOTAJ

25 Temmuz günü saat 22.00’de güçlerimiz tarafından Batman Kozluk’taki bir petrol boru hattına sabotaj eylemi düzenlenmiştir. Yapılan eylemde boru hattı imha edilmiştir.

GEVER’DE EYLEM

24 Temmuz günü güçlerimiz tarafından Hakkari Yüksekova’ya bağlı Çarçela Siser tepesinde konumlanan işgalci Türk ordusu askerlerine yönelik bir eylem düzenlenmiştir. Yapılan eylemde tepedeki çadırlar hedef alınarak vurulmuştur. Eylemdeki ölü düşman asker sayısı tespit edilememiştir.

VAN’DA OPERASYON

22 Temmuz günü sabah saatlerinde işgalci Türk Ordusu, Van’ın Başkale ilçesine bağlı Soran, Pise, Sorxaç, Sokan ve Kurike köylerine bir operasyon başlatmıştır. Bu operasyon 25 Temmuz günü akşam saatlerinde sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir. Bu köylerin etrafındaki pusulama faaliyetleri ise devam etmektedir.

ZAP’A HAVA SALDIRISI

25 Temmuz günü saat 18.30’da savaş uçakları Zap bölgesine bağlı Kani Sarke alanını bombalamıştır.

VAN’DA AYDIN ÖZŞENER İSİMLİ KİŞİ HAKKINDA UYARI!

Van bölgesinde Bahtiyar Aydın Özşener adlı bir şahıs, kontra faaliyeti yürüterek bölge halkını ihbar etmekte ve işgalci Türk Ordusunun bölgeye yaptığı operasyonlara öncülük etmektedir. Bu tür faaliyetlere karşı halkımızın duyarlı olması gerekmektedir.