Heftanin’de işgalciler bozguna uğradı: 31 asker cezalandırıldı

Gerilla güçleri Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi kapsamında işgalci Türk ordusuna ağır darbeler vurdu. Eylemlerde tespit edilen 31 asker cezalandırıldı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerillaların Heftanin alanında işgalci Türk ordusuna ağır darbeler vurduğunu belirtti. HPG açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi:

“İşgalci TC ordusunun Medya Savunma Alanları'ndan Heftanin bölgesinde başlattığı işgal harekatına yönelik güçlerimizin direnişi devam etmektedir. Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz ile işgalcilere arasında yaşanan çatışma ve gerçekleştirilen eylemlerin ayrıntıları şöyledir:

BEKTORYA’DA 3 FARKLI NOKTADA EYLEM

11 Temmuz günü saat 04.00'da işgalci TC ordusu Bektorya alanına bağlı Tepê Kartal ve Şehit Birhat Tepesi'ne karadan ilerlemeye çalışmıştır. Güçlerimiz bu düşman birliklerini denetime almış ve işgalcilere karşı bir eylem dizisi başlatmıştır. 3 farklı yerde vurulan düşman birliklerinde tespit edilebilen 7 asker cezalandırılmış, çok sayıda asker ise yaralanmıştır.

16 İŞGALCİ CEZALANDIRILDI

Güçlerimiz aynı gün sabah saatlerinde Şehit Birhat ve Tepê Kartal mıntıkalarında işgalcilere karşı bir dizi sabotaj eylemi düzenlemiştir. Düşman askerlerinin 3 defa isabetli bir şekilde hedeflenmesi sonucunda 16 asker cezalandırılmış, 5 asker yaralanmıştır.

Şehit Birhat ve Tepê Kartal mıntıkalarında yaşanan çatışma-bombardımanlarda Evin ve Bahoz arkadaşlarımız şehadete ulaşmıştır.

XANTUR’DE TÜRK ASKERLERİ ETKİLİ VURULDU

12 Temmuz günü saat 06.00'da Xantur alanında Dola Beraza ve İndirme Tepesi'ne doğru karadan ilerlemeye çalıştıkları esnada güçlerimiz, düşman birliklerini 3 koldan denetime alarak bir eylem düzenlemiştir. Bu eylemde 3 asker cezalandırılmıştır. Alandan geri çekilen düşman birlikleri ikinci defa güçlerimizin hedefi olmuştur. Gerçekleştirilen etkili vuruşlar sonucunda 5 düşman askeri cezalandırılmıştır.”

GÜRPINAR’DA OPERASYON VE ÇATIŞMA

Gürpınar'daki çatışmaya ilişkin bilgi veren HPG, "İşgalci TC ordusu 2 Temmuz günü Van'ın Gürpınar ilçesine bağlı Axula köyü alanında bir işgal operasyonu başlatmıştır. Taarruz helikopterleri desteği ile alana indirmeler yapan işgalci TC ordusu ile güçlerimiz arasında çatışmalar yaşanmıştır. Bu çatışmalarda düşmana karşı kahramanca savaşan Welat, Kendal, Azad arkadaşlarımız şehadete ulaşmıştır” dedi.