HPG: Ağrı’da gizli birlikler vuruldu 13 asker öldürüldü

HPG Basın İrtibat Merkezi, Ağrı’da operasyona çıkan Türk ordu güçlerinin gerillalardan ağır darbe yediğini açıkladı. Açıklamaya göre en az 13 asker öldürüldü.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Ağrı ve Hakkari’nin Çukurca ilçesinde düzenlenen eylemlere ilişkin şu açıklamayı yaptı.

AĞRI

''21 Şubat günü işgalci TC ordusu gizli birliklerin desteği ile Ağrı dağı bölgesinde bir operasyon başlatmıştır.

Güçlerimiz, 22 Şubat günü saat 17.00’da eyalette başlatılan Devrimci Zafer Hamlesi kapsamında Kulê köyü ovasında operasyon birliklerine yönelik kapsamlı bir eylem düzenlemiştir. İki koldan yoğun ateş altına alınan düşman birliğinde tespit edilebilen 8 asker öldürülmüş, çok sayıda asker ise yaralanmıştır. Saat 18.00’a kadar düşman cenazeleri güçlerimizin denetiminde kalmıştır. Gece saatlerinde işgalci TC ordusu insansız hava araçlarının desteğinde zırhlı araçlar ile ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştırmıştır.

23 Şubat günü saat 15.30 sularında güçlerimiz, Qederçavuş alanında konumlanan operasyonun koordine merkezine yönelik bir eylem düzenlemiştir. Yakın mesafeden vurulan düşman birliğinde tespit edilebilen 5 asker öldürülmüş, 1 asker ise ağır yaralanmıştır. İşgalci TC ordusu eylem ardından yine insansız hava araçlarının desteğiyle gece saatlerine doğru ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştırmıştır. Aynı gece kısmi olarak geri çekilen operasyon gizli birliklerle devam etmektedir.

ÇUKURCA

22 Şubat günü saat 10.30 sularında güçlerimiz, Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Koordine tepesindeki düşman mevziilerini hedefleyen bir eylem düzenlemiştir. Etkili bir şekilde vurulan düşman mevziilerinden biri tümden imha edilmiştir. Eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

24 Şubat günü (bugün) saat 10.00’da güçlerimiz Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Tepê Ortê mıntıkasında işgalci TC ordusuna ait drone tipi bir insansız hava aracı düşürülmüştür. Drone enkazı güçlerimizin denetiminde bulunmaktadır.''