HPG, Avaşin ve Çarcella’da hayatını kaybeden 6 gerillayı andı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), 1 Eylül ve 17 Haziran tarihlerinde Avaşin ve Çarcella alanlarında hayatını kaybeden altı gerillanın kimlik bilgilerini açıklayarak andı.

HPG-BİM, 1 Eylül 2018’de Çarcella alanında Türk işgal güçlerinin bir operasyonu sırasında şiddetli çatışmalar yaşandığını hatırlatarak, “İşgalci güçler aynı zamanda çatışma alanını çok yoğun bir şekilde teknik kullanarak bombalamıştır” dedi.

Açıklamada, “Yaşanan bu çatışma ve bombardımanlarda Cilo eyalet komutanımız Bager Bitlis (Fatih Özden), Berfin (Azime Taşkan), Reşit (Yılmaz Güney Çökmez) ve Welat (Erdal Güzelgül) arkadaşlarımız şehadete ulaşmıştır” bilgisi verildi.

17 Haziran 2018 tarihinde ise işgalci Türk devletine ait savaş uçaklarının Medya Savunma Alanları’nda yer alan Avaşin bölgesine yönelik hava saldırıları düzenlediğini belirten HPG-BİM, “Gerçekleştirilen bu saldırılarda Avaşin Eyalet Komutanlığı Üyesi Ronya Kars (Gülay Sapanlı) ve Zelal (Kabile Rukiyye Tayyipzade) arkadaşlarımız şehadete ulaşmıştır” diye belirtti.

Gerillaların ailelerine ve Kürdistan halkına başsağlığı dileğinde bulunan HPG-BİM, “her şehidin intikamının alınacağı” sözünü verdi.

Açıklamada şunlar ifade edildi: “Sömürgeciler tarafından insanlık adına hiçbir değerin bırakılmak istenmediği bu topraklarda, insanlık onuru için savaşan ve Kürdistan halkının hak ettiği özgür yaşama kavuşması için kendini feda eden kahraman şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. 27 yıl önce Amed topraklarında başladığı gerillacılık yürüyüşünde, başta Garzan eyaleti olmak üzere, Kürdistan’ın bir çok yerinde büyük başarılara imza atan Komutan Bager yoldaşın şahsında, tüm şehitlerimize, anılarını zaferle taçlandırarak yaşatacağımızın sözünü veriyoruz. Her birisi Kürdistan’ın ayrı bir yerinden gelerek Önder Apo’nun özgür yaşam çizgisinde bütünleşen Bager, Ronya, Berfin, Reşit, Welat ve Zelal arkadaşların kanını yerde bırakmamak ve her bir şehidimizin intikamını almak, geride kalan biz yoldaşlarının temel görevidir. Bu temelde başta değerli şehit ailelerimiz olmak üzere, tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor, yiğit Kürdistan gençliğini kahraman şehitlerimizin mekanı özgürlük dağlarına davet ediyoruz.”

Hayatını kaybeden gerillaların kimlik bilgileri şöyle verildi:

Kod Adı: Bager Bitlis
Adı Soyadı: Fatih Özden
Doğum Yeri: Bitlis
Anne - Baba Adı: Kadriye - Halil
Şehadet Tarihi ve Yeri: 1 Eylül 2018 / Çarçella

Kod Adı: Berfin Çiya
Adı Soyadı: Azime Taşkan
Doğum Yeri: Siirt
Anne - Baba Adı: Şükriye - Osman
Şehadet Tarihi ve Yeri: 1 Eylül 2018 / Çarçella

Kod Adı: Reşit Pılıng
Adı Soyadı: Yılmaz Güney Çökmez
Doğum Yeri: Urfa
Anne - Baba Adı: Fadile - Mahmut
Şehadet Tarihi ve Yeri: 1 Eylül 2018 / Çarçella

Kod Adı: Welat Serhat
Adı Soyadı: Erdal Güzelgül
Doğum Yeri: Erzurum
Anne - Baba Adı: Sabiha - Metin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 1 Eylül 2018 / Çarçella

Kod Adı: Ronya Kars
Adı Soyadı: Gülay Sapanlı
Doğum Yeri: Kars
Anne - Baba Adı: Cemile - Kadir
Şehadet Tarihi ve Yeri: 17 Haziran 2018 / Avaşin

Kod Adı: Zelal Newal
Adı Soyadı: Kabile Rukiye Tayyipzade
Doğum Yeri: Selmas
Anne - Baba Adı: Perizad - İzzettin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 17 Haziran 2018 / Avaşin