HPG: Cudi’de askeri birlik etkili bir şekilde vuruldu

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Şırnak’ın Cudi Dağı bölgesinde işgalci Türk ordusuna bağlı askeri bir birliğin etkili bir şekilde vurulduğunu bildirdi.

HPG-BİM yaptığı yazılı açıklamada, Türk ordusunun Cudi Dağı bölgesinde başlattığı askeri bir operasyon sırasında gerilla güçlerinin hedefi olduğunu belirtti.

Açıklamada, “31 Mayıs günü işgalci TC ordusu Şırnak’ın Cudi Dağı bölgesinde bulunan Navsera Cudi alanında bir operasyon başlatmıştı. YJA Star güçlerimiz sahada devam etmekte olan Şehit Medya Mawa ve Şehit Rızgar Gever İntikam Hamlesi kapmasında 3 Haziran günü saat 09.10’da Deriyê Cevahir mıntıkasında konumlanan askerleri hedeflemiştir. Bu düşman birliğinin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir” denildi.

Aynı açıklamaya göre 4 Haziran günü işgalci Türk ordusuna ait savaş uçakları “Medya Savunma Alanları’ndan Metina bölgesine bağlı Golka alanını saat 13.00’da, Zap bölgesine bağlı Şikefta Birindara alanını saat 19.00’da, Heftanin bölgesine bağlı Şabanike alanını ise saat 20.00’da” bombaladı.

HPG-BİM, “Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır” diye ekledi.