HPG gerillalarından eylem: 9 özel harekat timi öldürüldü

HPG gerillalarından Gever’den Şemdinli’ye giden 50 araçlık askeri konvoya yönelik eylem. Eylemde bir zırhlı araç imha edilirken, en az 9 özel harekat timi de öldürüldü.

Yerel kaynaklardan aldığımız bilgilere göre, 21 Temmuz’u 22 Temmuz’a bağlayan gece saat 00.30’da HPG gerillaları, Hakkari’nin Gever ilçesinden Şemdinli ilçesine giden 50 zırhlı araçlık bir askeri konvoya yönelik pusulama eylemi gerçekleştirdi. Şemdinli’ye bağlı El ve Meydan mahalleleri arasında düzenlenen pusu eyleminde 1 zırhlı araç imha edildi. Eylemde en az 9 asker de öldürüldü.

Yerel kaynaklar, eylem ardından askerlerin çevredeki sivilleri de tarayarak, evlerinden çıkmasını, zırhlı aracın enkazı kaldırılana kadar engelledi.

Öte yandan HPG gerillaları dün saat 13.00 sularında da Çukurca’ya bağlı Koordine tepesindeki askerlere yönelik de bir eylem düzenledi. Eylemin sonuçlarına ilişkin HPG BİM henüz bir açıklama yapmadı.

HPG gerillaları bugün sabah saat 05.00’da ise Çukurca’ya bağlı Merganiş Kale Karakoluna da iki koldan eylem düzenledi. Çok sayıda asker mevziisinin imha edildiği eylemin detaylarına ulaşılamadı.