HPG Komutanı Hogir Pet: Tek amacımız zafere ulaşmak

Türk devletinin saldırılarına karşı tek amaçlarının zafere ulaşmak olduğunu söyleyen HPG Komutanı Hogir Pet, Kürt halkının birliği için herkesin çalışması gerektiğini belirtti.

Türk devletinin Kürdistan'a yönelik saldırıları ve buna karşı gelişen gerilla direnişi devam ediyor. Türk ordusunun saldırılarını ve gerillanın direnişini ANF'ye değerlendiren HPG Komutanlarından Hogir Pet, 2015 yılından bu yana HGP'ye dönük topyekun bir saldırının başlatıldığına dikkat çekti. Bu saldırıların Özgürlük Hareketi şahsında Kürt halkına yönelik olduğunu vurgulayan HPG Komutanı Pet, Türk devletinin gelişen tekniği karşısında gerilla taktiklerinin de geliştiğini ve bu tekniği boşa çıkardığını belirtti.

Türk devletinin keşif uçağı ilk çıktığında kamuoyuna karşı gerillayı bitirecekmiş gibi bir algı yarattığını kaydeden Komutan Pet, "Fakat bunun karşısında elbette gerillanın da taktiğinde gelişme oldu. Gerilla da buna göre kendini ayarladı. Bu da bir nevi tekniği boşa çıkardı. Gerilla direnişi gösterdi ki gün gün başarıya doğru gidiliyor. Gelişen her teknik karşısında gerillada da büyük bir iddia oluşuyor. Mücadelemizi zayıflatacak, dağıtacak bir durum kesinlikle oluşmadı. Türk devleti askerini bu şekilde motive etmek, savaştırmak için bu tür yönlendirmelere başvuruyor" diye konuştu.

GERİLLA MÜCADELESİ SONUNA KADAR SÜRECEK

Şu anda şiddetli bir savaşın yaşandığını sözlerine ekleyen gerilla Komutanı Hogir Pet Türk askerinin gerilla karşısındaki yenilgisini ise şu sözlerle dile getirdi: "Düşmanın saldırıları karşısında bizim de eylemlerimiz devam ediyor edecek de. Fakat özellikle bu dönemde düşmanın yoğun bir anti-propgandası var. Tabi bu şiddetli savaşta şahadetler de yaşanıyor fakat Türk devletinin bu savaştaki kaybı en az iki üç kat oluyor. Onlar gerilla bitti dedikçe onlara başarı iddiamız daha da artıyor. Bizim bu yalanlar karşısında herhangi bir durumu ispat etme derdimiz yok. Her şey herkes tarafından biliniyor görülüyor. Sonuca ulaşmadan, başarıya ulaşmadan, gerilla mücadelesinden geri dönmeyecektir. Şunu da belirtelim gözlerimizle görüyoruz ki Türk askeri gerilla karşısında gerçekten de yenilmiştir."

'ŞEREFİ OLAN HERKES KÜRT HALKININ KAZANIMLARI İÇİN ÇALIŞMALI'

Hogir Pet işbirlikçiliğe karşı da şu değerlendirmelerde bulundu: "Türk ordusu kontraların eliyle öne çıkmak, bu savaşı yürütmek istiyor. Dikkat edilirse çetesiz, kontrasız bir operasyon gerçekleştiremiyor. Şerefi, onuru olan herkes düşmanın bu politikalarının farkında olmalı ve Kürt halkının çıkarları, birliği, kazanımları için çalışmalıdır."

Tek amaçlarının şehitlerinin intikamını alarak zafere ulaşmak olduğunu belirten Pet konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: "Bu dönemde zafere ulaşmak dışında söyleyecek hiçbir sözümüz yok. Her zamankinden daha güçlüyüz. Türk ordusu saldırılarını bu dönemde arttırmış olabilir ama biz de mücadelede en çok ısrarlı ve inançlı olduğumuz dönemlerden birini yaşıyoruz. Askeri performans olarak da tekniki olarak da imkanlarımız her zamankinden daha fazladır. Tek görevimiz şehitlerimizin, yakılan Kürdistan arazisinin, Kürt halkına dönük saldırıların intikamını almaktır."