HPG: Lice'de 1 baş komiser ve 3 istihbaratçı öldürüldü

4 istihbaratçının öldürüldüğü Lice'deki saldırılara ilişkin açıklama yapan HPG, buradaki çatışmalarda bir gerillanın hayatını kaybettiğini duyurdu. HPG, devlet güçlerinin köylülere yönelik devlet saldırılarının ayrıntılarını da açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Amed'in Lice ilçesi köylerinde operasyon başlatan Türk ordusu ile gerilla güçleri arasındaki çatışmaların sonuçlarına ilişkin şu yazılı açıklamada bulundu:

''26 Eylül günü işgalci TC ordusu Amed’in Lice ve Hani ilçeleri arasında bulunan Apê Musa alanında bir operasyon başlatmıştır. Arazide gizli birliklerin konumlandığı bu operasyonda 2 Ekim günü saat 01.30 ile 3 Ekim günü sabah saatlerinde çok sayıda taarruz helikopteri alanı yoğun bir şekilde bombalamıştır. Bombardımanlar ardından işgalci güçler Skorsky tipi helikopterler ile alana indirmeler yapmış ve güçlerimiz ile düşman birlikleri arasında yoğun çatışmalar yaşanmıştır. Bu çatışmalarda düşman güçlerine karşı kahramanca savaşan bir arkadaşımız şehadete ulaşmıştır. Şehadete ulaşan arkadaşımızın kimlik bilgileri şöyledir;

Kod Adı: Delil Fırat
Adı Soyadı: Bedirhan Rampa
Doğum Yeri: Urfa
Anne - Baba Adı: Xece - Ramazan
Şehadet Tarihi ve Yeri: 2 Ekim 2018 / Amed

5 Ekim günü saat 15.30’da güçlerimiz Apê Musa alanında uzun bir süre denetime aldıkları istihbarat elemanlarına ait olan Amarok tipi bir aracı hedeflemiştir. Etkili bir şekilde vurulup imha edilen araçtaki 1 baş komiser ve 3 istihbarat elamanı öldürülmüştür. Eylem ardından işgalci güçler alanı kobra tipi helikopterler ile yoğun bir şekilde bombalamış ve ardından Skorsky helikopterler ölü askerleri alandan uzaklaştırmıştır.Yaşanan bombardımanlar ve çatışma ardından işgalci TC ordusu, Amed Valisi ve 7. Kolordu Komutanı’nın koordinesiyle 4 Ekim günü Lice ve Hani ilçesine bağlı 65 köyde sokağa çıkma yasağı ilan etmiş ve çok sayıda özel harekatçı, istihbarat elemanı ve korucuların katılımı ile operasyonun kapsamını genişletmiştir.

10 Ekim günü işgalci TC ordusu operasyon alanlarından kısmi olarak geri çekilirken, arazide gizli birliklerin pusulama faaliyetleri devam etmektedir.

15 Ekim günü yine işgalci güçler Lice ve Hani ilçelerine bağlı Kelê, Biryas, Cumaleş, Mehmê, Şelê, Cahit, Derkam, Elnehir, Hegasor ve Labovit köylerinde geniş kapsamlı bir operasyon başlatmıştır. İşgalci TC ordusu operasyon alanında bulunan yöre halkına baskı, hakaret ve işkence uygulamış ve çok sayıda insanı gözaltına almıştır. İşgalci TC devleti baskı, işkence ve kirli yöntemleri ile bölge halkını korkutarak köylerinden çıkmaya zorlamaktadır.''