HPG: Piroz Mawa’yı saygıyla anıyoruz

2017 yılında Zap'ta şehit düşen Menice Öğreç'i (Piroz Mawa) saygıyla anan HPG, "şehit düşen tüm yoldaşlarımızın intikamını alarak, Kürdistan’ı özgürleştireceğimizin sözünü veriyoruz" dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, 2017 yılında Zap'ta şehit düşen Menice Öğreç'e (Piroz Mawa) ilişkin açıklama yaptı.

HPG açıklaması şöyle:

“27 Ekim 2017 tarihinde Zap Eyaleti YJA Star Komutanlığı’mızda yer alan Piroz (Menice Öğreç) arkadaşımız işgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği bir hava saldırısı sonucunda şehadete ulaşmıştır.  Şehadete ulaşan Piroz arkadaşımızın başta değerli yurtsever ailesine ve tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığını diliyoruz. Piroz arkadaş şahsında bir kez daha tüm şehit yoldaşlarımızı saygıyla anarken, onların yarattığı değerlere bağlı kalacağımızın sözünü veriyoruz

Piroz yoldaş yurtsever bir ailede ve çevrede büyümüş tüm Kürt çocukları ve kadınları gibi çok erken yaşta düşmanın asimilasyon soykırım politikalarına maruz kalmıştır. Kendi topraklarından sürgün edilen ve bu haksızlıkları asla kabul etmeyen Piroz yoldaş, düşmanın bu soykırım politikalarını ve tüm haksızlıklara karşı sisteme başkaldırmıştır. Özgür bir ülke ve yaşam için, Kürdistan dağlarında yükselen Önderlik gerçekliğinde ve PKK’nin özgürlük mücadelesinde yaşanan direnişlerden derinden etkilenmiş ve 1992 yılında büyük bir zafer iddiası ve coşkuyla Özgürlük Hareketi’ne katılmıştır.

Katıldığı günden şehit düştüğü güne kadar birçok mücadele alanına fark koymamış ve büyük bir azimle, moralle, fedakârlıkla, dürüstlükle, bağlılık, inançla ve özverili duruşuyla örnek sergilemiştir. Piroz yoldaş Önderliğimizin geliştirdiği kadın kurtuluş ideolojisinden derinden etkilenmiş, özgür kadın çizgisinde yükselen mücadeleden güç alan devrimci bir kadın olan Piroz yoldaşımız; Saralar’ın, Zilanlar’ın, Beritanlar’ın, yaratığı değerleri kendi kişilik anlayışında, özgür yaşam ölçüleri ve ilkelerini geliştirip laik olma çabasında olmuştur. Olduğu ortamda kendi duruşuyla yanındaki yoldaşları eğitme ve Parti çizgimizi öğretmek için mücadele sahibi olmuştur.

En son şehit düştüğü Zap Eyaleti’nde düşmanın işgaline karşı düşmanın saldırılarını kırma ve boşa çıkarmak için her zaman en ön saflarda olmuş ve yeni dönemin gerillacılığın savaş anlayışında bir emek ve çabası olmuştur.

Bir kez daha Piroz yoldaş şaşında tüm mücadele şehitlerimizi saygıyla anarken, şehit düşen tüm yoldaşlarımızın intikamını alarak, Kürdistan’ı özgürleştireceğimizin sözünü veriyoruz.”

KİMLİK BİLGİSİ

Şehit düşen YJA Star gerillasının kimlik bilgileri şöyle:

Kod Adı: Piroz Mawa
Adı Soyadı: Menice Öğreç
Doğum Yeri: Siirt
Anne - Baba Adı: Hatice – Mehmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 27 Ekim 2017 / Zap