HPG: Rızgar Gever yoldaşı saygıyla anıyoruz

HPG, 1 Kasım’da Cudi’de yaşamını yitiren Müslüm Fırtına (Rızgar Gever)’yı saygıyla anarak, ailesine ve Kürdistan halkına başsağlığı diledi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, 1 Kasım tarihinde Cudi alanında şehit düşen Müslüm Fırtına’ya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Faşist ve sömürgeci TC devletine karşı yürütülen mücadelede, yeni bir aşamaya ulaştıklarına dikkat çeken HPG, “ Soykırımcı-katliamcı AKP ve MHP faşizminin topyekûn saldırılarına karşı halk ve hareket olarak topyekun bir direniş süreci içerisine girmiş bulunmaktayız. Tarihi anlamı oldukça büyük olan bu yeni süreç, büyük bedeller pahasına yürütülmektedir. Halkımızın en yiğit ve en fedakâr evlatları, özgürlük davası uğruna kanlarının son damlasına kadar faşist Türk ordu güçlerine karşı savaşmakta ve gerektiği zaman da kahramanca şahadete ulaşmaktadır.

Kuşkusuz halkımızın özgürlük mücadelesinin zafer aşamasına ulaşmasında en büyük pay, kahraman şehitlerimizindir. PKK, binlerce kahraman şehidinin büyük emek ve fedakârlığı sayesinde büyük bir parti olma onuruna erişmiş ve şehitleri sayesinde ne kadar büyük olursa olsun düşman saldırılarını durdurup yenilgiye uğratmasını bilmiştir. Kürdistan Özgürlük Gerillası ise PKK’den ve Önderliğinden aldığı büyük ideolojik güç ve moralle, büyük bedeller ödeyerek halkımızın başı dik ve onurlu bir yaşamın sahibi olması için tarihin kendisine yüklemiş olduğu görevleri başarıyla yerine getirmektedir. Bu nedenle PKK mücadele tarihi, aynı zamanda halkımızın ve onun yiğit evlatlarının kahramanlık tarihi olmaktadır” dedi.

HER ZAMAN EN ÖN SAFLARDA YER ALDI

“Halkımızın dürüst ve fedakâr evlatlarından biri olan Rızgar Gever arkadaşımızı, 1 Kasım günü Şırnak’ın Cudi alanında faşist Türk ordusuyla yaşanan bir çatışmada şehit verdik” denilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:  “Rızgar arkadaşımız, genç yaşta mücadele saflarına katılmış, yiğit bir yoldaşımızdı. Özgürlük mücadelesine katıldığı ilk günden şahadete ulaştığı son gününe kadar mücadelemizin ihtiyaçları doğrultusunda birçok savaş alanında büyük bir başarıyla görev yürütmüştür. Zagroslardan Amed’e ve Botan sahasına kadar birçok alanda görev yürüten Rızgar yoldaş, görev yürüttüğü tüm alanlarda mücadelenin ortaya çıkarmış olduğu zorlukları devrimci iradesiyle aşmasını bilmiştir. Rızgar arkadaşımız, yoldaşları üzerinde büyük bir emeğin sahibi olan ve yoldaşlarının yüreğinde saygın bir yer edinen değerli bir komutandı. Dürüst, fedakâr, özlü ve gözü pek özellikleriyle devrimin bütün görevlerine tüm benliğiyle katılmış olan Rızgar yoldaş, devrimin görevlerini büyük bir heyecan ve coşkuyla yapmak için yoğun bir çabanın sahibi olmuştur. Yoldaşları tarafından çok sevilen ve bütün yoldaşların birlikte çalışmak istediği, yüreği sevgi ve adaletle dolu bir yoldaşımızdı. Rızgar yoldaş, halkımızı köleleştirmek isteyen düşmana karşı büyük bir kin ve öfke duyan, öfkesini devrimci bilinçle yoğurarak güçlü bir mücadeleci kişiliğe kendisini ulaştırabilmeyi başarmış bir yoldaşımızdı. Koşullar ne olursa olsun düşmana karşı savaşmak için her zaman en ön saflarda yer alan Rızgar yoldaş, onurlu ve özgür bir yaşam için kendisini feda etmiş ve şahadete gözünü kırpmadan gitmiştir.

‘MÜCADELESİNİ ZAFERE TAŞIYACAĞIZ’

Geride kalan mücadele arkadaşları olarak; Rızgar arkadaşımızın büyük fedakârlıklarını asla unutmayacak; anılarını daima yaşatarak ve mücadelemizi zafere taşıyarak O’nu ölümsüzleştireceğimizin sözünü veriyor; başta Rızgar arkadaşımızın değerli yurtsever ailesi olmak üzere, tüm Gever halkımıza ve bütün Kürdistan halkımıza başsağlığı diliyoruz. “

KİMLİK BİLGİLERİ

Şehit düşen gerillanın kimlik bilgileri şöyle:

Kod Adı: Rızgar Gever
Adı Soyadı: Müslüm Fırtına
Doğum Yeri: Hakkari
Anne - Baba Adı: Gule - Mahmut
Şehadet Tarihi ve Yeri: 1 Kasım 2018 / Şırnak