Kanada’da bir kadın yatağına düşen göktaşı ile uyandı

Kanada’nın en batısındaki eyaleti Britanya Kolumbiyası’nda yaşayan bir kadın, yatağına düşen göktaşı ile uyandı.

CTV News’e göre olay 2 Ekim gecesi yaşandı. Ruth Hamilton isimli Kanadalı kadın, yatağında uyurken “bir anda bir patlama oldu” dedi. Yatağından fırlayan kadın, ışığı açtığında tavanda yumruk büyüklüğünde bir delik olduğunu gördü.

Hamilton, ilk yardım ekiplerini aradıktan sonra yatağına geri döndüğünü ve yastığını çevirdiğinde siyah bir kaya parçası gördüğünü söyledi. Kaya parçası, başını koyduğu yere birkaç santimetre mesafede bulunuyordu.

Olay yerine gelen polis hızlı bir şekilde soruşturma yürüttü. Yakın bir evde onarım çalışması yürüten bir grup işçi, gökyüzünde “parlayan” bir cisim gördüklerini anlattı. Daha sonra Hamilton’un evine dönen bir polisin “Sanıyorum ki yatağınıza bir göktaşı düşmüş” dediği belirtildi.

Bir çok araştırmacı da bu olayı açıklığa kavuşturmak için harekete geçti. Western Ontario Üniversitesi ile Calgary Üniversitesi’nden ekipler Golden kentine giderek, kentin kuzey doğusunda yarım kilo ağırlığında başka bir meteor buldu.

Her yıl Dünya yüzeyine yüzlerce göktaşı düşüyor ancak nadiren, rahatlıkla elde edilebilecek yerlere çarpıyor.  CTV News’e göre bir eve meteor çarpma şansı 4 bin milyarda bir.