KDP’nin sınırdışı ettiği Hasan Kaçar ve ailesi çadır kurdu

KDP tarafından bir hafta önce Hewlêr’den sınırdışı edilen Hasan Kaçar, ailesi ile birlikte Süleymaniye’deki BM ofisi önünde çadır kurarak protesto eylemi başlattı.

Kuzey Kürdistanlı Hasan Kaçar, eşi ve iki iki küçük çocuğuyla birlikte 23 Kasım’da KDP Hewlêr asayişi tarafından sınır dışı edildi.

Kaçar ailesi maruz kaldığı uygulamaları protesto etmek için Süleymaniye’deki BM ofisi önünde çadır kurarak eylem başlattı.

Burada basına açıklamada bulunan Hasan Kaçar, Hewlêr’de asayiş tarafından işkenceyle çıkarıldığını belirtti.

Ailesiyle birlikte 8 gündür Süleymaniye sokaklarında yaşadığını ifade eden  Kaçar, “Çocuklarımız Hewlêr’de okuyordu ve şimdi eğitim haklarından mahrumlar kaldılar” dedi.

Birleşmiş Milletler’i görevini yerine getirmeye çağıran Kaçar, “Bizim eve dönebilmemiz ve çocuğumuzun da eğitimine devam edebilmesi için ilgili kurumların üzerine düşen sorumluluğunu üstlenmesi gerekiyor” diye ekledi.

Kaçar, 12 yıl boyunca Türk devleti tarafından cezaevine konulmuş, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın ısrarı üzerine kronik rahatsızlığı nedeniyle 2014 yılında 20 siyasi tutsak ile birlikte tahliye edilmişti.