Luzern'de 12 kurumdan ırkçılık ve iklim krizine karşı eylem

İsviçre’nin Luzern kentinde ırkçılığa ve iklim krizine karşı düzenlenen eylemde Avrupa ülkelerinde yükselen ırkçılık dalgasına ve iklim krizine karşı, özgür ve ekolojik bir sistemin yaratılmasına yönelik mücadele çağrısı yapıldı.

İsviçre’nin Luzern kentinde aralarında Lucerne Sendika Federasyonu, Juso, SP, Genç Yeşiller, Yeşiller, RESolut, Kürt Toplum Merkezi, Lucerne in Transition, Psychologists for Future, Solinetz, Kadın Grevi ile İklim Grevi, siyasi parti, sivil toplum ve göçmen örgütlerin yer aldığı 12 kurum tarafından bir eylem düzenlendi.

Eylemde ırkçılığa ve iklim krizine karşı düzenlenen eylemde Avrupa ülkelerinde yükselen ırkçılık dalgasına ve iklim krizine karşı duyarlılık ve mücadele çağrısı yapıldı.

Merkez tren istasyonu önünde bir araya gelen eylemciler "Özgür ve ekolojik bir dünya yaratmak mümkün" sloganı ile kent merkezinde bir yürüyüş yaptı.

Yürüyüş boyunca Kanton Parlamentosu başta olmak üzere kentin önemli noktalarında duran eylemciler bildiriler okuyarak, ırkçılık dalgasına ve iklim krizine karşı duyarlılık çağrıları yaptı.

Yaklaşık 2 saat süren yürüyüş Luzern Kantonu’nun eski şehri olarak bilinen Sudinplatz’da kurumlar adına yapılan konuşmalarla sona erdi.