MKP: Asker yoldaşımızı iş kazasında kaybettik

Maoist Komünist Parti, yoldaşları Asker Yer'i iş kazasında kaybettiğini açıkladı, aileye başsağlığı diledi.

Maoist Komünist Parti-Avrupa Komitesi tarafından bugün yapılan yazılı açıklamada, "Asker Yer yoldaşı vahim bir iş kazası sonucu kaybettik" denildi.

'EMEKÇİ, FEDAKÂR, MÜCADELECİYDİ'

Açıklamada, "16 Mart'ta inşaat iş kolu olan çalıştığı iş yerinde, yaşanan iş kazası sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı Stuttgart Katharinen Hospital’de, kaza geçirdiği günden bu yana yoğun bakımda tedavi altında olan Asker Yer yoldaşımızı kaybettik. Başta ailesi olmak üzere, tüm sevenlerinin, dostlarının ve yoldaşlarının başı sağ olsun" denildi.
MKP, Yer'in 7 Ekim 1972 tarihinde Dersim’in Pertek ilçesine bağlı Orcan köyünde yoksul bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldiğine dikkat çekti ve şöyle dedi:
"Asker yoldaş, emekçi kişiliği, fedakâr çalışma tarzı, örgütlü olduğu dönemlerde mücadeleyi sahiplenici ve kavrayışı doğrultusunda eksik ve hatalı gördüğü tarzlara ideolojik eleştirisel metotla, çevresine, yoldaşlarına, mücadeleye olan duyarlılığı, sosyal kişiliği ve devrimci hassasiyeti ile emek katan bir yoldaşımızdı.
Asker yoldaş devrimci değerlerimizin, sosyalizm ve komünizm bilincimizin çığlığı olarak hafızamızda duyarlı bir taraftar olarak yerini almıştır."