NATO önünde eylem: ‘Kürtlere karşı savaşını durdur!’

Türk devletinin Kürdistan’daki işgal saldırıları, savaş suçları ve NATO’nun sessizliği, Belçika’nın başkenti Brüksel’deki NATO önünde protesto edildi. NATO’dan “Kürtlere karşı savaşına son vermesi” istendi.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E), NATO karargahı önünde bir protesto eylemi gerçekleştirdi.

Avrupa Göçmen İşçiler Birliği (AGEB), Partizan ve Mor-Kızıl Kolektif’in de desteklediği eylemde, Türkiye ve NATO karşıtı sloganlar atıldı.

Sık sık “NATO finanse ediyor, Türkiye bombalıyor”, “Terörist Türkiye”, “Dün Hitler bugün Erdoğan” şeklinde sloganlar atan eylemciler, NATO’nun suç ortaklığından vazgeçmesini ve bu savaşı durdurmasını istedi.

“NATO’ya çağrı” başlığı altında eylemciler adına okunan bir bildiride, Türk devletinin özellikle 2021 yılının başından bu yana defalarca sivil yerleşim alanlarını bombaladığı belirtildi.

Özellikle Rojava’da buğday depoları, okullar, hastaneler, evler, su şebekeleri, elektrik şebekeleri gibi temel ihtiyaçların hedef alındığının kaydedildiği bildiride, suyun da bir savaş silahı olarak kullanıldığı belirtildi.

Bildiride Şengal ve Maxmur’a yönelik saldırılar ile gerillanın denetimindeki alanlara yönelik kimyasal silahlarla yapılan saldırılar da hatırlatılırken, köylerin sistematik bir şekilde saldırıların hedefi yapılarak, göçe zorlandığı ifade edildi.

Bildiride “Türkiye NATO’nun desteğine güvenerek tüm bu eylemleri engelsiz yapıyor. Açıkça söyleyebiliriz ki, NATO Türkiye’yi durdurmuyor. Bu savaş NATO’nun Kürtlere karşı savaşıdır” denildi.

Türk devletinin mağdur ettiği aileler olarak “NATO’dan Kürtlere karşı savaşını durdurmasını” isteyen eylemciler, “NATO’dan Türkiye’deki kızlarımızı, oğullarımızı, kız kardeşlerimizi, erkek kardeşlerimizi, annelerimizi ve babalarımızı öldürmekten vazgeçmesini istiyoruz” diye ekledi. Bildiride NATO’dan kendi kurallarına uyması talep edildi.