Paris’te evsiz göçmenler, belediye önüne 250 çadır kurdu

Fransa’nın başkenti Paris’te evsiz göçmenler, barınma sorununa dikkat çekmek amacıyla Paris Belediyesi önüne 250 çadır kurdu.

Fransa’da evsiz göçmenler, barınma sorunlarına dikkat çekmek amacıyla Paris belediyesi önünde 250 çadır kurdu.

İnsan hakları ile ilgilenen dernekler ise, barınaklardaki doluluklara dikkat çekerek, durumun aciliyetini vurguluyor.

Paris belediyesi önünde evsiz göçmenler, durumlarını protesto etmek amacıyla çadır kurdu ve sorunlarına acil çözüm istedi.

Çadırları kuranlar arasında Afrika kökenli aileler, ya da çocuklar bulunuyor. İnsanlar yaşadıkları evsizlik sorununun ciddiyetine böylece dikkat çekmek istiyor. Çadırlar belediye önünde saat 20.00’da kuruldu.

Kağıtsız göçmenlere barınak sağlamaya çalışan Utopia56 isimli sivil toplumu örgütünden Kerill Theurillat, insanların barındırılması için 3 haftadır talepte bulunduklarını söyledi.

“Biz artık işin içinden çıkamıyoruz. Bizim ağırımız tamamen dolmuş durumda. Paris bölgesi valiliğini bilgilendirdik, ancak hiçbir cevap alamadık” diyen Theurillat belediyenin yardım etmesini umduklarını da sözlerine ekledi.

Utopia56’dan başka bir kişi olan Maël de Marcelus ise sürgünleri barındırmama politikasının bilinçli bir seçim olduğunu söyledi.

Maël de Marcelus böylece insanların gelişinin engellenmesinin amaçlandığını da belirtti.

Geçtiğimiz yılın Eylül’ünde de düzenlenen benzer eyleme katılan Fildişi Sahilli Diabaté Bandiaba, “2 yaşındaki kızım ile birlikte, bir gecelik bile olsa evsizlik kısır döngüsünden kurtulmak istiyorum” diyor. Diabaté Bandiaba’nın iltica talebi reddedilmiş ve 6 aydır sokakta yaşıyor.

2 yaşındaki kız çocuğu ile birlikte sokakta yaşayan Agnini Kouamé ise “Uzun vadeli bir çözüm istiyoruz, çünkü çocuğum sokakta ve her gün hasta. Buradayız çünkü başka bir alternatifimiz yok” diye konuştu.