QSD: DAİŞ emiri de dahil 18 çete öldürüldü

İşgalci Türk devleti ve çetelerinin Eyn Îsa’ya yönelik saldırılarına ilişkin açıklama yapan QSD, aralarında eski DAİŞ emiri ve çetelerin lideri olan İsmail Aydo’nun da olduğu 18 çetenin öldürüldüğünü belirtti.

QSD Basın Merkezi Türk devleti ve ona bağlı çetelerin dün geceden beri yaptığı saldırılara ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı.

Saldırıların geri püskürtüldüğünü belirten QSD Basın Merkezi saldırıları yöneten DAİŞ eski emiri ve çete lideri İsmail El Aydo’nun da olduğu en az 18 çetenin öldürüldüğü çok sayıda çetenin de yaralandığını ifade edildi.

“24 Kasım 00.30 sularında işgalci çeteler Eyn İsa’ya bağlı Malikiye köyün sızmak istedi. Aynı anda Eyn Îsa’nın etrafı ve M4 Karayolu’nun etrafı da ağır bir şekilde top atışına tabi tutuldu. Savaşçılarımız meşru savunma temelinde saldırılara cevap verdi. Çıkan çatışma sonucu sızma girişiminde bulunan grup savaşçılarımız tarafından etkisiz hale getirildi” denilen açıklamada şunlar belirtildi: “Edindiğimiz bilgilere göre eski DAİŞ emiri ve şu anki çete lideri İsmail El Aydo’nun da olduğu en az 18 çete öldürüldü çok sayıda çete ise yaralandı. Çatışma esnasında Türk devletine ait insansız hava araçları bölgede keşif uçuşu gerçekleştirdi.

Top atışları yüzünden sivil yerleşim yerleri zarar gördü. Çatışmalarda 4 savaşçımız yaralanırken çatışmalar ağır silahlarla devam ediyor.”