Serhat’ta sel: Hayvanlar öldü, ev ve ahırları su bastı

Serhat bölgesindeki sel nedeniyle çok sayıda hayvan öldü. Birçok ev ve ahırı su bastı.

Van’da yağış en çok Özalp, Saray ve Başkale ilçelerini olumsuz etkiledi. Özalp’ın Eğribelen (Hesentemiran), Mehmetalan (Memedalan) ve Tepedam (Asteco) mahallelerinde yaşanan sel nedeniyle 50 küçükbaş hayvan sele kapılarak öldü. Yine 5 bin bağ otu sele kapıldı ve tarlalar biçilemez hale geldi.

 Başkale'de, Albayrak bölgesindeki çok sayıda ahır ve ev selden zarar gördü. Can kaybının olmadığı bölgede, ekili alanlarda ciddi zarar meydana geldi. Sel nedeniyle Van-Hakkari karayolunda sürücüler zor anlar yaşadı. Akşam saatlerinde etkisini artıran yağışla birlikte Van-Başkale karayolunun Albayrak bölgesinde de heyelan meydana geldi ve kamyonet içerisinde 2 kişi mahsur kaldı ve daha sonra kurtarıldı.
Saray ilçesinde çoban Ali Özlü, yıldırım çarpması sonucu yaralandı.

 
KARS
Kars’ın Sarıkamış ilçesinde sağanak ve dolu sebebiyle bazı ev ve iş yerleri sular altında kaldı. Özellikle ilçenin İnönü, Erenler ve Cumhuriyet mahallelerinde su baskınları maddi hasara neden oldu. Rögarların tıkanması sonrası ev ve iş yerlerinin bodrum katlarını su bastı. Birçok ev tahliye edildi.

 Kağızman ilçesinde de sel meydana geldi. Çallı ve Karabağ köylerinde maddi hasar meydana geldi. Çallı köyünde sel nedeniyle bir ahır çöktü ve 5 küçükbaş hayvan öldü.

 
AĞRI
Ağrı’nın Diyadin ilçesinde yaşanan sel nedeniyle İran karayolundaki ulaşım güçlükle sağlandı. Karapazar (Qerebazar) köyünde etkili olan yağış sele dönüştü. Tarım arazileri zarar görürken, selin getirdiği kaya parçaları ve hafriyat nedeniyle karayolu ulaşıma kapandı.