Sidekan’dan Siirt’e kadar gerilla eylemleri: En az 9 ölü

HPG, Siirt, Lelikan, Çukurca, Barzan bölgesi ve Sidekan’da ‘Devrimci Hamleler kapsamında işgalcilere yönelik düzenlenen eylemlerde en az 9 askerin öldürüldüğünü’ açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Türk ordusuna yönelik düzenlenen bir dizi eylemlere ilişkin yazılı açıklamada bulundu. Açıklamaya göre, eylemlerde en az 9 Türk askeri öldürüldü.

HPG sitesinde yer alan açıklama şöyle:

Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapmasında güçlerimiz 10 Ekim günü işgalci TC ordusuna yönelik kapsamlı eylemler düzenlemiştir. Gerçekleştirilen eylemlerin ayrıntıları şöyledir:

SIDEQAN’DA 4 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Güçlerimiz saat 08.15’te Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Sidekan’a bağlı Lêlîkan Tepesi’ndeki işgalcilere yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının 2 koldan etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde tespit edilebilen 4 asker öldürülmüştür.

LELİKAN’DA 1 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

YJA STAR güçlerimiz saat 14.20’de yine Lêlîkan Tepesi’nde konumlanan askerleri hedefleyen bir suikast eylemi düzenlemiş ve 1 düşman askeri öldürülmüştür.

BARZAN’DA SUİKAST EYLEMİ

Güçlerimiz saat 19.00’da Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Barzan bölgesindeki Tepê Xwedê alanında konumlanan düşman askerlerine yönelik suikast eylemi düzenlemiş ve 1 asker öldürülmüştür.

ÇUKURCA’DA ÖLÜ SAYISI TESPİT EDİLEMEDİ

Saat 11.30’da güçlerimiz Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Xeregol Tepesi’nde konumlanan düşman askerlerine yönelik bir eylem düzenlemiştir. Tepede bulunan düşman mevzii ve barınaklarının isabetli bir şekilde vurulduğu bu eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

Gerçekleştirilen eylemler ardından işgalci TC ordusu çevresindeki alanları obüs ve havan topları ile rastgele bir şekilde bombalamıştır.

SİİRT’TE 3 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Şehit Delal Amed ve Besta Şehitleri Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz 9 Ekim günü saat 10.45’te Siirt’in Herekol bölgesine bağlı Şehit Canxort Tepesi’nde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Etkili bir şekilde vurulan düşman askerlerinden 3’ü öldürülmüş, 2’si de yaralanmıştır.

Güçlerimiz hamle kapsamında 10 Ekim günü saat 16.30’da Şehit Canxort Tepesi’ndeki düşman güçlerini ikinci defa hedefleyen bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevziilerinin yoğun ateş altına alındığı bu eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.